Σούπερ Λιγκ 2: Ίδιο φορμάτ και σέντρα στις 22 Σεπτεμβρίου

Ξανά με 2 ομίλους και σέντρα στις 22 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση των μελών της.
Ο Α' όμιλος (Βορράς) θα έχει 10 ομάδες και ο Β' όμιλος (Νότος) 11 ομάδες. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου θα συμμετάσχουν στα πλέι-οφ οι ομάδες 1-5 και στα πλέι-άουτ οι ομάδες 6-10 στον Α' όμιλο και 6-11 στον Β' όμιλο, με την βαθμολογία να διαιρείται δια δυο.
Ο πρώτος κάθε ομίλου ανεβαίνει στη Σούπερ Λιγκ ενώ θα υποβιβάζονται δύο τελευταίες ομάδες από τον Α' και τρεις τελευταίες ομάδες από τον Β' όμιλο.
Ο χωρισμός των ομίλων Θα αποφασιστεί σε επόμενο Δ.Σ. Από εκεί και πέρα, όπως τονίστηκε σε περίπτωση ισοβαθμίας, στην κανονική διάρκεια θα ισχύσουν τα κριτήρια του ΚΑΠ ενώ μετά το τέλος των πλέι-οφ/πλέι-άουτ, το κριτήριο θα είναι η ανώτερη θέση που έχουν καταλάβει στην κανονική διάρκεια.

Οι αποφάσεις της διοργανώτριας Αρχής:

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, όπου αποφασίστηκαν τα εξής:

1.Εγκρίθηκαν τα πρακτικά του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου

2.Εγγράφηκαν νέα μέλη οι εξής: Αστέρας Τρίπολης, Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Καβάλα, Κηφισιά, Παναργειακός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα.

3.Αποφασίστηκε η 22α Σεπτεμβρίου 2024 ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025

4.Επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος ψηφίστηκε ομόφωνα η Nike Flight της εταιρίας «11 Τeam Sport Ηellas»

5.Ανοίχτηκαν οι προσφορές των ασφαλιστικών εταιριών για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, όπου ψηφίστηκε η Allianz.

6.Ορίστηκε πενταμελής επιτροπή με τους κ.κ. Μαρτσούκο, Ανδρώνη, Τσιόδρα, Πρίτσα και Χριστοβασίλη που θα διαχειριστούν το θέμα της παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

7.Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, κατά την εισήγηση της Διοργανώτριας.

Προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση όπου παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός 2023-2024».