Αταλάντα-Λεβερκούζεν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ

Η Αταλάντα και η Λεβερκούζεν είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό Γιουρόπα Λιγκ στον τελικό που θα γίνει στο Δουβλίνο στις 22 Μαΐου.
Οι Ιταλοί μετά την ισοπαλία 1-1 στο «Βελοντρόμ» απέναντι στη Μαρσέιγ, έκαναν επίδειξη δύναμης μπροστά στο κοινό τους και θριάμβευσαν με 3-0, χωρίς να αφήσουν ούτε ένα περιθώριο για να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά τους.
Ο Λούκμαν άνοιξε το σκορ στο 30' και ο Ρουτζιέρι στο 52' πέτυχε το 2-0, με τον Τουρέ στις καθυστερήσεις να «σφραγίζει» τον θρίαμβο.
Στο άλλο ζευγάρι οι Πρωταθλητές Γερμανίας για ακόμα μία φορά αποδείχθηκαν... ανίκητοι και απέσπασαν ισοπαλία 2-2, που σε συνδυασμό με την επικράτησή τους (0-2) στο «Ολίμπικο» της Ρώμης επί της Ρόμα πριν μία εβδομάδα, τους έστειλε στον τελικό.
Οι «Τζιαλορόσι» ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Παρέδες στο 43' και το 66', όμως ένα αυτογκόλ του Μαντσίνι στο 83' κι ένα τέρμα του Στάνισιτς στο 97' διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμένει μέσα σε όλους τους στόχους της.