Ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργο Χριστοβασίλη

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Χριστοβασίλης.
Ένας χρόνος από την ημέρα που η είδηση της απώλειας του ιστορικού προέδρου του "Άγιαξ της Ηπείρου" προκάλεσε σοκ και σκόρπισε θρήνο και απέραντη θλίψη στον ΠΑΣ Γιάννινα, στα Ιωάννινα, στην Ήπειρο και σε ολόκληρο το Ελληνικό ποδόσφαιρο!
Μαχητής όπως ήταν και στο "τιμόνι" του "Άγιαξ της Ηπείρου", έτσι και στην ζωή του, έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη με γενναιότητα!
Είναι ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην Ιστορία του συλλόγου. Από το 2008 που ανέλαβε τον ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να του αλλάξει επίπεδο και να τον απογειώσει. Στα 15 χρόνια της προεδρίας του, η ομάδα βγήκε 2 φορές στην Ευρώπη (2013 και 2016), έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος άλλες 2 φορές, καθιστώντας τον μία από τις πιό υπολογίσιμες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ένας πρόεδρος με "ποδοσφαιρικό μάτι", με σταθερά επιτυχημένες επιλογές προπονητών και παικτών. Πολλές φορές πήγε κόντρα στο ρεύμα, δεν "άκουσε" κάποιους οπαδούς και πάντα δικαιώθηκε, φτάνοντας το όνομα του συλλόγου να ακουστεί μέχρι την Άρσεναλ, την Μπαρσελόνα, την Στουτγκάρδη, την Νορβηγία, την Ιταλία, την Ολλανδία.
Όμως αυτό που τον ξεχώριζε ακόμη περισσότερο ήταν η ποιότητά του ως άνθρωπος. Πάντα χαμηλών τόνων, ευγενέστατος, ένας άνθρωπος που δύσκολα βρίσκεις στους κόλπους του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά που τον γνώρισα. Δεν θα ξεχάσω τις δύο συνεντεύξεις που μου έδωσε, μία στο campion.gr και μία στο ραδιόφωνο. Μάλιστα η δεύτερη είχε γίνει την ώρα των συζητήσεών του με πρώην προπονητή της ομάδας για ανανέωση της συνεργασίας τους. Αυτό με τιμά ακόμη περισσότερο...
Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχή του…
Νίκος Νικολάου