Πωλείται ο ΠΑΣ Γιάννινα

Μόλις 11 ημέρες μετά την συνέντευξη Τύπου στο Πανηπειρωτικό, όπου δήλωνε ότι «Ακόμα και στο απευκταίο σενάριο του υποβιβασμού, εγώ θα είμαι εδώ για να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα που θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή. Παράλληλα, θα ήθελα από αυτό το βήμα να βάλω ένα οριστικό τέλος στις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και αφορούν σενάρια περί πώλησης της ομάδας», ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης σε κοινή γραπτή δήλωση με τον αδερφό του, Γιάννη, ανακοίνωσε ότι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα πωλείται.
Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή 22 Μαρτίου δήλωνε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «Άλλοι θα δείλιαζαν και θα έμπαιναν στην διαδικασία της άμεσης απεμπλοκής από τα κοινά της ομάδας. Αυτή όμως θα ήταν η εύκολη λύση. Δεκαέξι χρόνια στην ομάδα η οικογένεια Χριστοβασίλη έχει αποδείξει πως μόνο για τα εύκολα δεν είναι, και το έχει αποδείξει με πράξεις. Και το ίδιο επαναλαμβάνω κι εγώ ως συνεχιστής του πατέρα μου. Το κίνητρό μου παραμένει ισχυρό και οι ενέργειες μου το αποδεικνύουν.
Αν είχα αποφασίσει να αποχωρήσω δεν θα έδινα λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε με τα βοηθητικά γήπεδα, δύο γήπεδα που χαίρεσαι να τα βλέπεις, αλλά ούτε θα προσπαθούσαμε να λύσουμε το κάθε ξαφνικό πρόβλημα που μας παρουσιαζόταν όπως με τα φώτα στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής Ακόμα και με τις κάμερες και την τοποθέτηση τους στο γήπεδο των Ζωσιμάδων.
Δεν είμαι όμως τέτοιος άνθρωπος γι αυτό και στέκομαι εδώ μπροστά σας για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας ειλικρινά και να δώσω τις απαντήσεις που ζητάτε».

Πλέον η ομάδα της Ηπείρου, μετά από 16 χρόνια, πωλείται και η ανακοίνωση γράφει:

«Όταν το 2008 πήραμε την απόφαση να εμπλακούμε στον ΠΑΣ Γιάννινα το όνειρο μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία δεν θα αποτελούσε ασανσέρ μεταξύ της Β’ και Γ’ Εθνικής, και θα αποκτούσε την θέση που της αρμόζει.

Φτιάξαμε μια ομάδα η οποία κέρδισε τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων, κι έγραψε χρυσές σελίδες ποδοσφαιρικής ιστορίας, ταξιδεύοντας στα γήπεδα της Νορβηγίας και της Ολλανδίας, συμμετέχοντας στα play offs του πρωταθλήματος, κυνηγώντας το όνειρο ενός τελικού Κυπέλλου, αγωνιζόμενη για 14 χρόνια στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Για όλα αυτά είμαστε υπερήφανοι.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν έγινε εύκολα. Ήταν όλα αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, με πολλά εμπόδια, κόντρα σε δυνάμεις που βρίσκονταν απέναντι μας, προωθώντας προσωπικά ή άλλα συμφέροντα. Γι αυτό τις πιο πολλές φορές πορευτήκαμε μόνοι μας στηριζόμενοι μόνο στην αγάπη του κόσμου του ΠΑΣ Γιάννινα, γνωρίζοντας πως αυτό ίσως μας οδηγούσε σε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις.

Όπως η ζωή, έτσι και το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους και όταν κλείνει ένας κύκλος πρέπει να αναλογιστούμε τα όσα ζήσαμε, όσα καταφέραμε, όσα μας πλήγωσαν, όσα δεν εκπληρώσαμε, τι χάσαμε και τι κερδίσαμε. Ας μην κρυβόμαστε, η απώλεια του πατέρα μας, η απώλεια του Γιώργου Χριστοβασίλη, του πιο πετυχημένου προέδρου στην ιστορία της ομάδας, έκανε τα πάντα ακόμα πιο δύσκολα. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τα βήματά του και να συνεχίσουμε το έργο του, δημιουργώντας μια ομάδα που θα έκανε περήφανο τον ίδιο και όλους τους Ηπειρώτες.

Δυστυχώς η σημερινή βαθμολογική μας θέση, δείχνει πως οι προσπάθειές μας δεν έφεραν το αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε και πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας. Δεν καταφέραμε να συσπειρώσουμε γύρω από την ομάδα όλες εκείνες τις δυνάμεις που σαν μια γροθιά θα δίνανε μαζί μας την μάχη. Πλέον, διαπιστώνουμε πως οι πολλοί δεν είναι δίπλα μας και αυτό μας βαραίνει.

Με απόλυτο σεβασμό στα όσα έχει πετύχει ο αείμνηστος πατέρας μας όλα αυτά τα χρόνια και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα και όλης της Ηπείρου, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να παλεύουμε με ολες μας τις δυνάμεις για την παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. Θεωρούμε όμως πως ήρθε η ώρα ο σύλλογος να γυρίσει σελίδα. Παραχωρούμε λοιπόν τον ΠΑΣ σε όποιον μας τον ζητήσει έτσι ώστε να τον οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο, διευκολύνοντας την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος».