Ο Κουέστα έχει αποκρούσει το 27.2% των πέναλτι!

Ο Χουλιάν Κουέστα διευρύνει το ποσοστό αποτελεσματικότητάς του στα πέναλτι καθώς μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, έχει αποκρούσει το 27.2% των πέναλτι στο πλαίσιο των αγώνων του Ελληνικού Πρωταθλήματος.
Ανοίγοντας το σχετικό κεφάλαιο το μυαλό θα ταξιδέψει στη συγκλονιστική διαδικασία των πέναλτι στον αγώνα του Κυπέλλου με την ΑΕΚ τον περασμένο Γενάρη όπου ο Χουλιάν Κουέστα έστρωσε το χαλί της πρόκρισης στον Άρη με τα δύο πέναλτι που απέκρουσε. Αναμφίβολα ήταν η πιο «δυνατή» στιγμή του Ισπανού τερματοφύλακα κατά την εξαετή παρουσία του στους «Κίτρινους», ίσως και ενδεικτική της προσφοράς του στην ομάδα έπειτα από ένα διάστημα έντονης αμφισβήτησης.
Σύντομα εξάλλου θα γράψει Ιστορία καθώς θα γίνει ο ξένος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη. Για την ακρίβεια, ξεπέρασε τους πάντες και του έμεινε μόνο ο Άρτουρ Λεκμπέλο ο οποίος με 187 συμμετοχές παραμένει στην κορυφή. Στο Καραϊσκάκη, ο Ισπανός τερματοφύλακας πάτησε στην 185η οπότε είναι θέμα χρόνου να πάρει τα ηνία και να πετύχει μοναδικό ρεκόρ.
Παραμένοντας στα κατορθώματα του 34χρονου, αποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ελ Καμπί έφτασε τα εννιά – στο πλαίσιο της Σούπερ Λιγκ – στο σύνολο των 33. Κατά τους στατιστικολόγους, το ποσοστό αποτυχίας ποδοσφαιριστή ή επιτυχίας του τερματοφύλακα στις εκτελέσεις πέναλτι ελαχίστως υπερβαίνει το 23%. Ο Χουλιάν Κουέστα ήδη ανέβασε το ποσοστό του στο 27.2%.
Συνήθως τα… θύματά του είναι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού καθώς το ποσοστό αποτελεσματικότητάς του ανέρχεται στο 57.1% έχοντας αποκρούσει τις τέσσερις από τις επτά εκτελέσεις! Ειδικότερα, έχει σταματήσει τους Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί και δις τον Κώστα Φορτούνη. Ακολουθεί το 40% στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ καθώς απέκρουσε τα δύο από τα πέντε. Συνολικά φέτος χρειάστηκε να υπερασπιστεί την εστία του έξι φορές και στις δύο από αυτές την κράτησε ανέπαφη σε εκτελέσεις πέναλτι. Βασίλης Βλαχόπουλος