Σούπερ Λιγκ: Συναρπαστική η 26η αγωνιστική ημέρα!

Συναρπαστική ήταν η 26η και τελευταία της κανονικής διάρκειας, αγωνιστική ημέρα της Σούπερ Λιγκ.

Κηφισιά-Παναιτωλικός 2-2
Κηφισιά και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο ντέρμπι ουραγών της Σούπερ Λιγκ, που διεξήχθη στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισαριανής.
Οι τυπικά γηπεδούχοι από τα βόρεια προάστια κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκαν 1-0 με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, που κέρδισε ο Σέρβος σέντερ φορ από τον Οικονόμου.
Διαφορετική ήταν η εικόνα στην επανάληψη, καθώς τα «Καναρίνια» ξεκίνησαν δυνατά και ισοφάρισαν στο 54' με τον Ζοάο Πέδρο, που πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Αναγνωστόπουλου στο σουτ του Τορεχόν.
Ελάχιστα αργότερα, ωστόσο, η Κηφισιά ξαναπήρε το προβάδισμα με το 12ο εφετινό γκολ του Οζέγκοβιτς, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά στο 56' με καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Μπιφουμά.
Και το νέο προβάδισμα των γηπεδούχων είχε όμως απάντηση κι αυτή ήρθε στο 77', όταν από αναταραχή στην περιοχή της Κηφισιάς ο Ρουμάνος Μλάντεν με ωραίο γυριστό σουτ έγραψε το τελικό 2-2.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-1
Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε για άλλη μια φορά φέτος να εκμεταλλευτεί την έδρα του, να αξιοποιήσει το προβάδισμα στο σκορ και να διασφαλίσει τους βαθμούς παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο.
Στους «Ζωσιμάδες» οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πίεσαν το σύλλογο των δυτικών προαστίων, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.
Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου άγγιξε το 1-0 στο 13' με το σουτ του Σόρια που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα, είχαν άλλες δύο καλές στιγμές στο 24ο και 28ο λεπτό, για να ανοίξει εν τέλει το σκορ ο Ριένστρα στο 37'.
Στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος είχε μόνο μια αλλά μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 33' από σέντερ του Έντερ ο Αντζιέλσκι έστειλε με καρφωτή κεφαλιά την μπάλα χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι του Σούλη.
Ενάντια στη ροή του αγώνα και στην πρώτη τελική εντός εστίας οι «Κυανόλευκοι» έφτασαν στο 1-1 στο 58', τον  Τζοβάρα (είχε μπει 2 λεπτά νωρίτερα) να δίνει την κεφαλιά-πάσα στον Αντζιέλσκι και ο Πολωνός να ισοφαρίζει.
Στο 74' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της (απευθείας) κόκκινης κάρτα που αντίκρισε ο Κιβρακίδης για τάκλιν στον Ντεμίρ. Στο 77' οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία για το 2-1, με πρωταγωνιστές τους Παμλίδη και Ροσάλες, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.

Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-1
Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο ο Πανσερραϊκός, που με σκόρερ τον Ουάρντα επιβλήθηκε στις Σέρρες του Αστέρα Τρίπολης με 2-1.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, πίεσαν τους Αρκάδες και στο 20' η κεφαλιά του Πηλέα από σέντρα του Ντανκερλούι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Οι φιλοξενούμενοι «ανταπέδωσαν» τα… δοκάρια δυο λεπτά αργότερα, όταν ο Ζουγλής πάσαρε στον Μάντζη αλλά το πλασέ του Έλληνα επιθετικού κατέληξε επίσης στη δοκό.
Τα «Λιοντάρια» άνοιξαν το σκορ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι του Ουάρντα, που κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Λύρατζη.
Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν όμως παρά μόνο για δυο λεπτά, αφού στο 45'+6 ο Ζουγλής βρήκε με ωραία μπαλιά τον Καλτσά, που ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 68' οι Αρκάδες έμειναν με δέκα παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γιαμπλόνσκι, για επικίνδυνο παιχνίδι στον Ουάρντα.
Ο Αιγύπτιος ήταν τελικώς ο παίκτης που έμελλε να αποδειχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή του αγώνα καθώς στο 76' έγραψε το τελικό 2-1 με εν κινήσει σουτ από σέντρα του Τομάς.

Άρης-ΑΕΚ 3-3
Απίθανο ματς στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν θέαμα, να αναδεικνύονται ισόπαλες 3-3.
Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 6' απείλησε με την κεφαλιά του Κάλενς που έδιωξε εντυπωσιακά ο Κουέστα. Η υπεροχή της Ένωσης καρποφόρησε στο 15′ όταν ο Άμραμπατ από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ. Στο 41' η ομάδα του Αλμέιδα έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά ο Κουέστα νίκησε στο τετ α τετ τον Λιούμπισιτς.
Ο Άρης άργησε αλλά έβγαλε αντίδραση στο φινάλε του ημιχρόνου και κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη του μεγάλη στιγμή. Από την κεφαλιά-πάσα του Ανσαριφάρντ, ο Φετφατζίδης νίκησε τον Στάνκοβιτς και έκανε το 1-1.
Οι γηπεδούχοι, πάντως, αιφνιδίασαν την ΑΕΚ και στο 49' με τον Σαβέριο πήραν προβάδισμα στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και γύρισαν άμεσα το παιχνίδι. Στο 57' ο Βίντα από φάση διαρκείας ισοφάρισε και στο 67' ο Πόνσε μετά από πάσα του Ελίασον πέτυχε το τρίτο γκολ της Ένωσης.
Στο 75' ο Τσούμπερ έχασε μοναδική ευκαιρία για το τέταρτο γκολ και στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Άρης σόκαρε την ΑΕΚ. Ο Βίντα έκανε χέρι, ο Μορόν ευστόχησε από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2
Ακόμη μία απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό, η τρίτη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έφερε ισοπαλία με τον ΟΦΗ, 2-2 και μπαίνει στα πλέι-οφ από την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όντας τέσσερις πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ, τρεις από την ΑΕΚ και έναν από τον Ολυμπιακό.
Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος στο ξεκίνημα και στο 21' άνοιξε το σκορ με τον Χιμένεθ έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ιωαννίδη στο 36' ενώ ο Μπάουμαν έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Παλάσιος στο 44'.
Στο δεύτερο μέρος οι "Πράσινοι" ήταν κυρίαρχοι αλλά πέταξαν στα σκουπίδια πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Στο 54' ο Ιωαννίδης σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 62' και στο 65' οι κεφαλιές από Ακαϊντίν και Ούγκο δεν βρήκαν στόχο.
Ο ΟΦΗ σκόραρε στο 80' με πέναλτι του Ισέκα, ο Σπόραρ ισοφάρισε στο 82' με ωραία προβολή αλλά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει τρίτο γκολ. naftemporiki