Σαν σήμερα το 2005: Ντεμπούτο Φάνη Γκέκα με την Εθνική

Το ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, έκανε σαν σήμερα 30 Μαρτίου, το 2005, ο Φάνης Γκέκας.
Αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους και πιό χαρισματικούς επιθετικούς στην Ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου!
Αγωνίστηκε σε 6 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Τουρκία, Ελβετία, Αγγλία) και όλοι έχουν να λένε για τις ικανότητες και την δεινότητά του στο σκοράρισμα. Με σπουδαία καριέρα στην Εθνική, αγωνίστηκε μαζί της σε 1 Κύπελλο Συνομοσπονδιών, 2 Μουντιάλ και 2 Euro και είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην Ιστορία της.
Στις 30 Μαρτίου του 2005, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Ελλάδος του Ότο Ρεχάγκελ, αντιμετώπιζε την αντίστοιχη της Αλβανίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006 και την νίκησε με 2-0. Ο πρώην (πλέον) επιθετικός των Παναθηναϊκού, Μπόχουμ, Λεβερκούζεν, Πόρτσμουθ (επιλογή του Τόνι Άνταμς), Χέρτα, Άιντραχτ, Σάμσουνσπορ, Λεβάντε, Ακχισάρ, Κόνιασπορ, Εσκισεχίρ, Σιόν, Σίβασπορ, ΑΕΛ και Καλλιθέας, μπήκε αλλάγή στο 89' στη θέση του Ζήση Βρύζα. Μια σπουδαία διαδρομή είχε μόλις ξεκινήσει. Με 78 συμμετοχές με το εθνόσημο και 24 γκολ, αποτελεί τον 3ο σκόρερ όλων των Εποχών και 12ο σε αριθμό συμμετοχών παίκτη της Εθνικής Ελλάδος.
Στο δρόμο για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής αναδείχτηκε κορυφαίος σκόρερ των αγώνων που διεξήχθησαν για την ευρωπαϊκή ζώνη με συνολικά 10 γκολ, ξεπερνώντας «ανταγωνιστές» όπως ο Ρούνεϊ (9), ο Κλόζε και ο Βίγια (7). Στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 ο Γκέκας κατάφερε να γράψει Ιστορία στην αναμέτρηση με την Λετονία στις 10 Οκτωβρίου 2009 σημειώνοντας τέσσερα τέρματα στη διάρκεια του αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Ο Φάνης Γκέκας στο Campion.gr!

Ο Νίκος Νικολάου στις εξέδρες του "Γ. Καραϊσκάκης" σε εκείνο το ματς