Σαν σήμερα το 1997: Ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης κάνει ντεμπούτο στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης κόντρα στην Παρί Σεν-Ζερμέν

Ντεμπούτο στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ομάδων Ευρώπης έκανε, σαν σήμερα το 1997, με την φανέλα της ΑΕΚ κόντρα στην Παρί Σεν-Ζερμέν, ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης.
Στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης, ο "Δικέφαλος" αντιμετώπισε την Παρί στο "Παρκ Ντε Πρενς" του Παρισιού.
Μία αναμέτρηση που ακόμη μνημονεύεται τόσο για την εμφάνιση της ΑΕΚ, όσο και για την παρουσία των 7000 φίλων της στις κερκίδες.
Η ομάδα του Πέτρου Ραβούση αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με τους Παριζιάνους, οι οποίοι στις τάξεις της είχε αστέρια παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως οι Λεονάρντο, Ραΐ, Λοκό, Λαμά, Βαλντές και άλλους.
Στο ματς αυτό έκανε και το ντεμπούτο του στη διοργάνωση ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης σε ηλικία τότε 24 ετών. Μάλιστα, μετέπειτα έγινε ο πρώτος Έλληνας που φόρεσε την φανέλα της Μπενφίκα.
Επίσης σε εκείνο τον αγώνα η Νιουκάσλ «τσέκαρε» τον Τιμούρ Κετσπάγια, και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (που αρχικά ενδιαφερόταν για τον Κετσπάγια) τον Βασίλη Μπορμπόκη.
Το πόσο πίστεψαν οι παίκτες της ΑΕΚ την πρόκριση, φάνηκε από την απόδοσή τους στο Παρίσι, όπου απειλήθηκαν σοβαρά ελάχιστες φορές (αν και ο αγώνας είχε αρχίσει με μια μεγάλη απόκρουση του Ηλία Ατματσίδη σε κεφαλιά του Ντέλι Βαλντές) ενώ έχασαν και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ντέμη Νικολαϊδη.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη σεζόν, η Παρί Σεν-Ζερμέν είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ο Μαχαιρίδης με αντίπαλο τον μεγάλο Ραΐ