Ο Βαγγέλης Τζιάρρας στο Campion.gr!

Πριν από λίγο καιρό η Αναγέννηση προέβη σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Το "τιμόνι" της ομάδας ανέλαβε ο Βαγγέλης Τζιάρρας.
Με πολύ καλό βιογραφικό, καθώς μόλις σχεδόν στα 36 του έχει θητεύσει στις Ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν βοηθός προπονητή στον Αστέρα Τρίπολης, ήταν στο τεχνικό τιμ του Καραϊσκάκη και ήταν ο προπονητής του Καναλακίου όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας.
Ένας άνθρωπος συγκροτημένος, με όρεξη, γνώσεις και φιλοδοξίες και μάλιστα στο επόμενο διάστημα θα πάει για το δίπλωμα του UEFA Pro, το ανώτερο δίπλωμα προπονητή της UEFA.
Το Campion.gr έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί τον Βαγγέλη Τζιάρρα.

Με αντίπαλο τον Νίκο Νιόπλια

Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αναγέννησης, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου. Μίλησέ μας γι' αυτό.
Σίγουρα η Ιστορία της ομάδας και ο τρόπος που θέλει η νέα διοίκηση να λειτουργεί ήταν ένα κίνητρο για εμένα να ξανά επιστρέψω στη κατηγορία. Η διοίκηση έχει ένα πλάνο που έχει στόχο στα επόμενα χρόνια να θέσει τις βάσεις για να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Με την Αναγέννηση Άρτας

Ποιοί είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος, αλλά και μακροπρόθεσμα.
Αρχικά η ομάδα έχει στόχο να εξασφαλίσει την παραμονή όσο το δυνατόν συντομότερα και από 'κει και πέρα να χτίσει πάνω στο υπάρχον ρόστερ ώστε την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες αλλά και η ανάδειξη ποδοσφαιριστών της περιοχής.

Θα συνεχιστεί η μεταγραφική ενίσχυση;
Προσπαθούμε να πάρουμε 2 παίχτες ακόμη που θα έρθουν να βοηθήσουν άμεσα αλλά και κάποιους μικρούς ηλικιακά αλλά πολύ ταλαντούχους που θα είναι ο κορμός της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Ο Βαγγέλης Τζιάρρας

Οι διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα;
Η διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια αυτή τη σεζόν και είναι πολύ κοντά στη καθημερινότητα της ομάδας. Έχουν γίνει αρκετά βήματα στο κομμάτι της οργάνωσης και το γηπεδικό έχοντας φτιάξει το προπονητικό της ομάδας και σχεδιάζοντας ακόμη ένα γήπεδο για να μας βοηθήσει στις προπονήσεις. Από 'κει και πέρα θεωρώ τεράστια επιτυχία για τη διοίκηση το γεγονός ότι με το τρόπο της δίνει κίνητρο να επιστρέψει ο κόσμος ξανά στο γήπεδο και να είναι ενεργός στην ομάδα.

Μόλις ανέλαβες την ομάδα, σε ποιούς τομείς επικεντρώθηκες περισσότερο για βελτίωση;
Επειδή όταν ανέλαβα ήταν πολύ σύντομα 2 παιχνίδια σε διάστημα 3 ημερών το πρώτο που ήθελα να αλλάξω ήταν η ψυχολογία των παιχτών κάτι πολύ βασικό ώστε να αλλάξει και η απόδοση τους. Ταυτόχρονα από 'κει και πέρα δουλέψαμε την αμυντική μας συμπεριφορά και αναλύσαμε πολύ καλά τους αντιπάλους μας που θεωρώ ήταν κάτι που μας βοήθησε παρά πολύ στη διάρκεια των αγώνων.

Κατά καιρούς υπήρχαν φίλαθλοι οι οποίοι θεωρούσαν ότι η διοίκηση πρέπει να κοιτάξει την προοπτική ώστε η Αναγέννηση να έχει έδρα το γήπεδο των Αγίων Αναργύρων. Ποιά είναι η άποψή σου;
Το θεωρώ μια αρκετά καλή έδρα για την ομάδα καθώς είναι καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο. Νομίζω όμως με τις κατάλληλες εργασίες και το στάδιο που βρίσκεται μέσα στη πόλη θα μπορούσε να γίνει μια πολύ δυνατή έδρα.

Με τον Γιάννη Τάτση στις Ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα

Οι προσωπικοί σου στόχοι;
Προσωπικός μου στόχος είναι πάντα να εξελίσσομαι, να εκπαιδεύομαι, να γίνομαι καλύτερος στο κομμάτι της προπονητικής και να κάνω βήματα μπροστά ούτως ώστε όταν μου δοθεί η δυνατότητα να έχω τα εφόδια να δουλέψω σαν πρώτος προπονητής στο υψηλό επίπεδο. Το ίδιο θέλω και για τις ομάδες μου και τους ποδοσφαιριστές που συνεργάζομαι. Στόχος μου είναι να κάνουμε βήματα μπροστά, να αφήνω έργο και να γράφουμε νέες σελίδες στην Ιστορία της ομάδας.

Με τον Γιάννη Τάτση στις Ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα

Στο παρελθόν έχεις συνεργαστεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης. Θέλω να μου πεις την γνώμη σου για τις ομάδες αυτές την φετινή σεζόν.
Αρχικά χαίρομαι που βλέπω τον Αστέρα Τρίπολης να πρωταγωνιστεί τη φετινή σεζόν και να βρίσκεται στην εξάδα. Μπορεί κάποιες φορές το timing που θα αναλάβει ένας προπονητής μια ομάδα να μην είναι το ιδανικό για διάφορους λόγους. Τη φετινή σεζόν ο Αστέρας έφτιαξε το ρόστερ που έπρεπε ώστε να διεκδικήσει ξανά θέση στην εξάδα, τόσο με την προσθήκη του Μιριτένγκο, καθώς η ομάδα πονούσε σε αυτή τη θέση, όσο και με το ξεκαθάρισμα του ρόστερ από παίχτες που έγραψαν ιστορία με την ομάδα, αλλά πλέον δεν μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα φαινόταν από την αρχή ότι θα έχει μια δύσκολη σεζόν σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύω χρειάζεται άμεσα ενίσχυση ώστε να βοηθήσει και τον νέο προπονητή να έχει τη δυνατότητα να γίνει ανταγωνιστικός και να μπορεί να παίρνει βαθμό ή βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος.

Στον Αστέρα Τρίπολης με τον Ηρακλή Μεταξά

Έζησες τον αείμνηστο Γιώργο Χριστοβασίλη από πολύ κοντά. Ποιά είναι η γνώμη σου γι' αυτόν;
Όπως είχα ξαναπεί ήταν ο ιδανικός πρόεδρος για έναν προπονητή. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όσους έδινε την ευκαιρία, μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα δούλεψαν σε πιο υψηλό επίπεδο ή πήραν καλύτερο συμβόλαιο. Μακάρι να υπήρχαν πολλοί παράγοντες με τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του, την ηρεμία που έβγαζε και τη πίστη που είχε στους νέους προπονητές ή ποδοσφαιριστές. Σίγουρα είναι ο πιο πετυχημένος πρόεδρος για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η συνεργασία σου με τον Ηρακλή Μεταξά έγινε με πρωτότυπο τρόπο, καθώς δήλωσε ότι σου πρότεινε να συνεργαστείτε επειδή στο φιλικό ως αντίπαλός του, τον δυσκόλεψες πάρα πολύ με την ομάδα σου. Μίλησέ μας γι' αυτό.
Πρωτότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα καθώς όπως μου έλεγε και ο ίδιος στο εξωτερικό και στη Γερμανία συγκεκριμένα όταν βλέπουν κάποιον αντίπαλο που τους δυσκολεύει τον θέλουν μαζί τους την επόμενη χρόνια. Η γνωριμία μας έγινε μετά από ένα φιλικό που είχαμε παίξει, του άρεσε παρά πολύ ο τρόπος παιχνιδιού της τότε ομάδας μου και το καλοκαίρι ήρθε και η συνεργασία μας! 
Πραγματικά νιώθω πολύ τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του τη περσινή σεζόν και διατηρώ ακόμη πολύ καλές σχέσεις, καθώς πέραν της μεγάλης εμπειρίας που έχει με τη παρουσία του σε πρωταθλήματα όπως η Μπουντεσλίγκα, είναι από τους πιο αληθινούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στο ποδόσφαιρο.

Στον Αστέρα Τρίπολης με τον Ηρακλή Μεταξά