Πετράκης: «Σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα - Στον ΠΑΣ Γιάννινα βρήκα τον δρόμο μου»

Ο Παναιτωλικός πήρε ένα σπουδαίο βαθμό απέναντι στην ΑΕΚ με εντυπωσιακό τρόπο καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ.
Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Πετράκης, στάθηκε στο μέγεθος του αντιπάλου, ενώ αναφέρθηκε και στον «τελικό» που έχει το σύνολό του κόντρα στην πρώην ομάδα του, ΠΑΣ Γιάννινα, την προσεχή Πέμπτη (21/12, 15:00). Χαρακτηριστικά είπε ότι στον "Άγιαξ της Ηπείρου" βρήκε τον δρόμο του. Ο ΠΑΣ επί των ημερών του Ρεθυμνιώτη τεχνικού έζησε πολύ μεγάλες στιγμές, ίσως τις μεγαλύτερες στην Ιστορία του, με αποκορύφωμα την έξοδο στην Ευρώπη και την συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ το 2016 και την ανάδειξή του ως Καλύτερος Προπονητής της Σούπερ Λιγκ το 2015.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Πετράκης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για:

-την εμφάνιση και το αποτέλεσμα: «Ένα μεγάλο ''μπράβο'' στους παίκτες μας. Πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Βρεθήκαμε στο δεκάλεπτο να χάνουμε 2-0. Αν συνυπολογίσουμε και την απουσία του κόσμου που είναι ο δωδέκατος παίκτης, όλα αυτά δημιούργησαν όχι μια ευνοϊκή συγκυρία. Αλλά δείξαμε χαρακτήρα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και καταφέραμε να γυρίσουμε την κατάσταση. Τώρα ξεχνάω αυτό το παιχνίδι, το μυαλό μου είναι ήδη στο επόμενο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έτσι πρέπει να κάνουν και οι παίκτες».

-τη δουλειά του: «Τα περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης είναι μεγάλα. Για να γίνεσαι καλύτερος και να εξελίσσεσαι πρέπει να έχεις ισορροπία σαν ομάδα. Είμαι χαρούμενος γιατί έχω παίκτες που θέλουν να γίνονται καλύτερα. Έχουμε όρεξη, δεν μας λείπει τίποτα και βήμα-βήμα στοχεύουμε να γινόμαστε καλύτεροι».

-την αλλαγή της εικόνας στο δεύτερο μέρος: «Μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Στο πρώτο μέρος ήμασταν επιπόλαιοι στην τελική φάση. Πρέπει να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Κυρίως ήταν η αλλαγή ψυχολογίας σήμερα».

-τον Χατζηθεοδωρίδη και για το τι είπε στους παίκτες του: «Όλα τα παιδιά προσπαθούν να γίνονται καλύτερα. Ο Χατζηθεοδωρίδης που δεν είχε χρόνο συμμετοχής, παίζοντας έδειξε ότι μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα. Είμαι χαρούμενος για όλα τα παιδιά. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Το πιο σημαντικό από όλα επειδή είμαστε ομάδα πρέπει να ενισχύσουμε το αίσθημα της οικογένειας και της ομοψυχίας. Πρέπει να καταθέσουμε την ικανότητά μας. Η ομάδα είναι πάνω από όλους. Μέσα από τη δουλειά μπορούμε να βελτιωθούμε».

-το ότι ο Παναιτωλικός μένει πίσω στο σκορ: «Θα πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό. Αλλά οι παίκτες δείχνουν μέταλλο και ότι μέσα από αυτά οι παίκτες μπορούν να πετύχουν πράγματα. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις παραγγελιά. Όλα μέσα στη ζωή είναι. Πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι και να βελτιωνόμαστε».

-την επιστροφή του στα Γιάννενα ως αντίπαλος στο επόμενο ματς: «Τα Γιάννενα ήταν η ομάδα στην οποία βρήκα τον δρόμο μου. Έχω τα καλύτερα συναισθήματα, δέχθηκα μεγάλη αγάπη και εκτίμηση. Τώρα το μυαλό μου είναι στον Παναιτωλικό. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

-τις μεταγραφές ενόψει Ιανουαρίου: «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτά τα θέματα, από τη μεριά τη δικιά μου δεν είναι να κοινοποιώ. Αν έχουμε κάτι συγκεκριμένο, θα ανακοινωθεί από τη διοίκηση».