Σαν σήμερα το 1999: Γκολ του Νταμπίζα στο 6-1 της Νιουκάσλ επί της Τότεναμ στο Κύπελλο Αγγλίας (video)

Ο Νίκος Νταμπίζας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ξένους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία της Νιουκάσλ.
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, φόρεσε την φανέλα της ομάδας της βόρειας Αγγλίας για 5 χρόνια, αγωνίστηκε μαζί της στο Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε σε 2 τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας.
Στη Νιουκάσλ αποτελούσε επιλογή του θρυλικού Κένι Νταλγκλίς. Αποτελεί, βάσει επιδόσεων, έναν από τους σημαντικότερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της Νιουκάσλ. Μάλιστα, είναι ο 6ος σε συμμετοχές μη Βρετανός ποδοσφαιριστής στα 131 χρόνια Ιστορίας του συλλόγου και ο 3ος σε συμμετοχές με την Εθνική της πατρίδας του, από όσους διεθνείς έχουν φορέσει την φανέλα της Νιουκάσλ.
Σαν σήμερα το 1999, η Νιουκάσλ υποδέχθηκε την Τότεναμ για την φάση των "32" του Κυπέλλου Αγγλίας. 'Ηταν η ρεβάνς του 1-1 στο ματς που είχε γίνει στο Λονδίνο στις 12 Δεκεμβρίου. Με αυτό το σκορ, για την πρόκριση στους "16" ήταν όλα ανοικτά. 
Όμως η ομάδα του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον ήταν εντυπωσιακή και διέλυσε τους Λονδρέζους με το εντυπωσιακό 6-1 παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση. Θυμίζουμε ότι τις δύο προηγούμενες σεζόν η Νιουκάσλ είχε φτάσει στον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, με τον Νίκο Νταμπίζα βασικό.
Στην μεγάλη νίκη επί της Τότεναμ, ο Έληνας μπακ μάλιστα σκόραρε στο 27ο λεπτό με κεφαλιά μετά από κόρνερ κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του. Τα υπόλοιπα γκολ της Νιουκάσλ πέτυχαν οι Σπιντ (5'), Φέργκιουσον (45'), Ντάιερ (73') και Σίρερ (83', 85'). Για την Τότεναμ το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Ζινολά στο 34', κάνοντας προσωρινά το 2-1.