Σε 3 Ηπείρους το Μουντιάλ 2030: Ποιές 6 χώρες θα το διοργανώσουν!

Σε Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2030, ενώ 3 χώρες της Λατινικής Αμερικής (Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη) θα φιλοξενήσουν την πρεμιέρα στην επέτειο των 100 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση.
Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ, με τις χώρες να επιλέγονται και για την ποδοσφαιρική τους κουλτούρα αλλά και για τα γεωγραφικά τους κριτήρια, αφού παρότι εδρεύουν σε διαφορετικές Ηπείρους, η απόστασή τους είναι ιδιαίτερα μικρή.
Ωστόσο, δεν θα είναι οι μοναδικές χώρες που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Διότι, αποφασίστηκε μετά από σχετικό αίτημα της CONMEBOL για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση, τα παιχνίδια στην πρεμιέρα των ομίλων των Ουρουγουάης, Αργεντινής και Παραγουάης να γίνουν εντός έδρας. Οι παραπάνω χώρες δεν επιλέχτηκαν τυχαία: Η Ουρουγουάη ως η πρώτη χώρα που φιλοξένησε (και κέρδισε) τη διοργάνωση, η Αργεντινή ως η πρώτη φιναλίστ και η Παραγουάη ως η χώρα που εδρεύει η CONMEBOL. Μετά τους τρεις πρώτους αγώνες, η Ουρουγουάη, η Αργεντινή, η Παραγουάη και οι τρεις αντίπαλοί τους θα ταξιδέψουν στο Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.