Νταμπίζας στην Παναχαϊκή

Την απόκτηση του Νταμπίζα ανακοίνωσε η Παναχαϊκή.
Βεβαίως δεν μιλάμε για τον Νίκο Νταμπίζα, αλλά για τον γιό του, Κώστα, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Αχαΐας.
Ο γιός του Πρωταθλητή Ευρώπης του 2004 και βετεράνου μπακ της Νιουκάσλ, της Λέστερ και του Ολυμπιακού είναι γεννημένος την 1η Δεκεμβρίου 2000 και ξεκίνησε την πορεία του από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Μετά πήγε στο Νιουκάσλ για σπουδές και αγωνίστηκε στις Γκέιτσχεντ και Μπάνφιλντ.
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εντάχθηκε στον Αστέρα Βάρης. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην ακαδημία της Άρσεναλ στην Ελλάδα και στη συνέχεια στον Παναθηναϊκό Β και την Επισκοπή.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση: 

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Κωνσταντίνου Νταμπίζα!
Ο 22χρονος (γεννήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2000) αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού.
Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της ΑΕΛ και ακολούθως στα αντίστοιχα τμήματα του Παναθηναϊκού με τον οποίο αγωνίστηκε στις ομάδες U15, U17 & U19 του συλλόγου.
Το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε στην Αγγλική Gateshead όπου και παρέμεινε μέχρι το χειμώνα του 2019, όταν και μεταγράφηκε στην Benfield όπου και παρέμεινε έως τον επόμενο Ιανουάριο.
Τη σεζόν 2020/2021 επέστρεψε στη χώρα μας και αγωνίστηκε με τη φανέλα του Αστέρα Βάρης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ την επόμενη σεζόν επέστρεψε και πάλι στον Παναθηναϊκό με τον οποίο αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Super League 2.
Τη σεζόν 2022/2023 αγωνίστηκε στην Επισκοπή, μετρώντας 23 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Super League 2, πραγματοποιώντας την καλύτερη έως σήμερα επαγγελματική σεζόν της καριέρας του.
Κωνσταντίνε, καλώς ήλθες στην οικογένεια της Παναχαϊκής!"