ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ της ΕΠΟ: Δεν ήταν τιμωρημένοι οι 4 διεθνείς που δεν έπαιξαν με Γιβραλτάρ!

Απίστευτη γκάφα των ανθρώπων της ΕΠΟ, αφού έκαναν λάθος με τις κάρτες των 4 διεθνών και έμειναν χωρίς λόγο και αιτία εκτός δράσης στο ματς της Ελλάδας απέναντι στο Γιβραλτάρ.
Απίστευτο και όμως… ελληνικό! Η ΕΠΟ υπέπεσε σε αδιανόητο φιάσκο, αφού… τιμώρησε από «μόνη» της τους Κουρμπέλη, Μάνταλο, Τσιμίκα και Σιώπη. Η ελληνική ομοσπονδία έκανε λάθος με τις κάρτες των 4 διεθνών, θεωρώντας πως από τη στιγμή που έχουν συμπληρώσει δύο κίτρινες, δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής απέναντι στο Γιβραλτάρ.


* εδώ το σχετικό έγγραφο της UEFA που δείχνει μέσω του πίνακα εάν κάθε ποδοσφαιριστής είναι ή όχι τιμωρημένος

Έτσι, λοιπόν, ο Γκουστάβο Πογέτ άφησε εκτός αποστολής τους τέσσερις διεθνείς, θεωρώντας πως είναι τιμωρημένοι και δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν. Θα πει κανείς, μικρό το κακό αφού το αδύναμο Γιβραλτάρ (5-0) ήταν ο αντίπαλος αλλά πλέον προκαλείται ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα.
Διότι πέρα από το γεγονός πως μιλάμε για ένα… φιάσκο μεγατόνων από την ΕΠΟ, όπου έδειξαν πως δεν γνώριζαν ορισμένα βασικά πράγματα και τους κανονισμούς, δημιουργείται έξτρα θέμα για τα επόμενα κομβικά ματς όπου η Ελλάδα ενδέχεται να παίξει την πρόκρισή της στο Euro 2024. Τι εννοούμε; Το γεγονός πως στην επόμενη διακοπή η «γαλανόλευκη» αγωνίζεται εκτός έδρας με την Ιρλανδία και εφόσον κάποιος εκ των Κουρμπέλη, Μάνταλο, Τσιμίκα και Σιώπη «κιτρινιστεί», τότε αναμένεται να χάσει το εντός έδρας παιχνίδι με την Ολλανδία.
Μια αναμέτρηση, η οποία ενδέχεται να αποδειχτεί κομβική στη μάχη της εξασφάλισης της δεύτερης θέσης και του εισιτηρίου για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το επόμενο καλοκαίρι.
Πλέον, μένει να φανεί εάν η ΕΠΟ θα πάρει κάποια θέση για το εν λόγω φιάσκο στο οποίο υπέπεσε και αν θα υπάρξει ανάληψη της εν λόγω ευθύνης. Όχι γιατί μας έλειψαν οι τέσσερις παραπάνω διεθνείς από την αναμέτρηση κόντρα στο Γιβραλτάρ, αλλά κυρίως για το γεγονός πως εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με την κίνησή τους αυτή.


* εδώ ο σχετικός κανονισμός της UEFA για την τιμωρία των ποδοσφαιριστών όταν συμπληρώνουν κάρτες
ΠΗΓΗ: bwinΣΠΟΡ FM