Σαν σήμερα το 2001: Με γκολ του Νταμπίζα, η Νιουκάσλ 4-3 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (video)

Ο Νίκος Νταμπίζας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ξένους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία της Νιουκάσλ.
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, φόρεσε την φανέλα της ομάδας της βόρειας Αγγλίας για 5 χρόνια, αγωνίστηκε μαζί της στο Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε σε 2 τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας.
Στη Νιουκάσλ αποτελούσε επιλογή του θρυλικού Κένι Νταλγκλίς. Αποτελεί, βάσει επιδόσεων, έναν από τους σημαντικότερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της Νιουκάσλ. Μάλιστα, είναι ο 6ος σε συμμετοχές μη Βρετανός ποδοσφαιριστής στα 131 χρόνια Ιστορίας του συλλόγου και ο 3ος σε συμμετοχές με την Εθνική της πατρίδας του, από όσους διεθνείς έχουν φορέσει την φανέλα της Νιουκάσλ.
Σαν σήμερα το 2001, σε ένα ματς το οποίο σε ρεπορτάζ του BBC χαρακτηρίστηκε ως "διαφήμιση της Πρέμιερ Λιγκ", η Νιουκάσλ νίκησε με 4-3 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, με τον Νίκο Νταμπίζα να πετυχαίνει το 3ο γκολ, κάνοντας το 3-1 στο 52ο λεπτό, μετά από ασίστ του Ρομπ Λι.
Ο Λοράν Ρομπέρ είχε κάνει το 1-0 στο 5' με ένα εντυπωσιακό χτύπημα φάουλ, με τον Βαν Νίστελρόι να ισοφαρίζει στο 29'. Ο Λι στο 34' κάνει το 2-1 και στη συνέχεια σκοράρει ο Νταμπίζας. Ο Γιουνάιτεντ ισοφαρίζει σε 3-3 με τους Γκιγκς στο 62' και Βερόν στο 64', ενώ ο Άλαν Σίρερ στο 82' κάνει το τελικό 4-3 για τη Νιουκάσλ.

Δείτε το βίντεο με τα γκολ: