Πανσερραϊκός-Λαμία 2-0

Αυτή την φορά ο Πανσερραϊκός δεν γκρέμισε στο τέλος ό,τι έχτιζε σε όλο το ματς! Τα «Λιοντάρια» γιόρτασαν την επιστροφή στο... σπίτι τους με την πρώτη νίκη στη σεζόν στο 2-0 επί της Λαμίας. Αλεξιτς και Στάικος τα γκολ.
Στις 4 πρώτες αγωνιστικές, μπορεί ο Πανσερραϊκός να είχε πάρει 3 βαθμούς, αλλά δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν πως τα «Λιοντάρια» άξιζαν κάτι παραπάνω. Κάτι παραπάνω που στην επιστροφή του στο δικό του γήπεδο σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας μετά από 12 χρόνια το πήραν. Οι Σερραίοι έπαιξαν καλύτερα, απέναντι στην καλή στο πρώτο μέρος και κακή στο δεύτερο, Λαμία, επικράτησαν με 2-0, πήραν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτη μετά από 12 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία φτάνοντας τους 6, με την Λαμία που επίσης έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα να μένει στους 5.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο στο οποίο ο Πανσερραϊκός είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα. Τα «Λιοντάρια» πίεσαν ψηλά, είχαν την μπάλα στην κατοχή τους και έκαναν φάσεις. Αρχικά στο 4' ο Δεληγιαννίδης μετά το γύρισμα του Μούργου έκανε κακό τελείωμα, ενώ στο 16' ο ίδιος παίκτης με σουτ ανάγκασε τον Κοσέλεφ να κάνει την πρώτη του επέμβαση.
Ωστόσο την μεγαλύτερη ευκαιρία και μάλιστα διπλή την έχασε η Λαμία. Συγκεκριμένα στο 25' αρχικά ο Σλίβκα έκανε τα πάντα, πάσαρε στον Μαρτίνες που κατάφερε να χάσει το γκολ και στην συνέχεια ο Καρλίτος με σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε το Χόβαν να διώξει εξαιρετικά. Και μετά από αυτή την διπλή φάση ο Πανσερραίκός ανέλαβε τα ηνία, έχασε δική του ευκαιρία με τον Πεταυράκη να μην προλαβαίνει ανενόχλητος την σέντρα του Πηλέα και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να πετύχουν κάποιο γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός ήταν ακόμα πιο κυρίαρχος από όσο στο πρώτο, με την Λαμία να έχει στο διάστημα αυτό μόλις μία τελικά. Τα «Λιοντάρια» έκαναν ότι ήθελαν τους αντιπάλους τους πετυχαίνοντας 2 γκολ και φτάνοντας στην πρώτη τους νίκη στην φετινή Σούπερ Λιγκ και πρώτη νίκη στην μεγάλη κατηγορία μετά από 12 χρόνια, κρατώντας αυτή την φορά το πολύτιμο 2-0.
Ένα 2-0 που έγινε αρχικά με γκολ του Άλεξιτς στο 66', με τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων να παίρνει το ριμπάουντ μετά τη νέα απόκρουση του Κοσέλεφ στην κεφαλιά του Μπέργκστρεμ ανοίγοντας έτσι το σκορ. Πριν καν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων και συγκεκριμένα 4 λεπτά αργότερα, ο Στάικος με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή έκανε το 0-2 οδηγώντας τον Πανσερραϊκό στην μεγάλη αυτή νίκη. gazzetta.gr