Ο Αλέξανδρος Μπεκατώρος στο Campion.gr!

Ο Αλέξανδρος Μπεκατώρος είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία στα γήπεδα. Έχει φορέσεις τις φανέλες του Ατρομήτου, του Ιωνικού, του Καραϊσκάκη Άρτας, του Παναιγιάλειου, του Πανθρακικού, του Παναργειακού και άλλων ομάδων.
Ποδοσφαιριστής με ποιότητα και άποψη που την εκφράζει, άνθρωπος με σοβαρότητα και συγκροτημένη σκέψη.
Στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε, μιλήσαμε τόσο για τον ίδιο όσο και για την άνοδό τους στη Σούπερ Λιγκ 2.

Αλέξανδρε η φετινή χρονιά συνοδεύτηκε με την άνοδο του Τηλυκράτη στη Σούπερ Λιγκ 2. Μετά από ένα μαραθώνιο τα καταφέρατε. Κάνε μου ένα σχόλιο για την σεζόν αυτή.
Είναι μια επιτυχημένη χρονιά για όλους. Παίχτες, προπονητές, διοίκηση. Η ομάδα κατάφερε για πρώτη φορά να κερδίσει την άνοδο για τη Σούπερ Λιγκ 2 μετά από 96 χρόνια Ιστορίας. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για όλους μας που καταφέραμε να γράψουμε το όνομά μας με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του Τηλυκράτη.

Ήταν αυτός ο στόχος σας από την αρχή;
Από την αρχή η ομάδα είχε σαν στόχο να πρωταγωνιστήσει κι ότι καλύτερο να είναι αποδεκτό. Καταφέραμε να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση σχεδόν σε όλη την πορεία του πρωταθλήματος με πολύ προσπάθεια και δουλειά.

Ένα σχόλιο για την διοίκηση;
Η διοίκηση ήταν σε όλα δίπλα μας. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν μας έλειψε τίποτα και νομίζω είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας μας γιατί όταν μια ομάδα έχει υγεία στο διοικητικό κομμάτι βγαίνει και στο γήπεδο.

Νομίζω ότι το επίπεδο στη Γ εθνική κατηγορία έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα στα πλέι-οφ είδαμε πολύ δυνατές μάχες. Εσύ τί πιστεύεις;
Εδώ θα διαφωνήσω λίγο μαζί σου. Νομίζω ότι κάθε πέρυσι και καλύτερα. Νομίζω ότι έχει επηρεαστεί και το ποδόσφαιρο όπως όλοι οι υπόλοιποι τομείς από την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα και το επίπεδο χρόνο με το χρόνο πέφτει κι άλλο. Τα πλέι-οφ ήταν το πιό δύσκολο κομμάτι της σεζόν. Έχεις να αντιμετωπίσεις τους πρωταθλητές από όλους τους ομίλους οπότε καταλαβαίνεις ότι η δυσκολία ανεβαίνει και τα λάθη δεν συγχωρούνται. Αποδείξαμε κι εκεί όμως ότι είχαμε μέταλλο πρωταθλητή και καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο.

Ποιά θεωρείς ότι ήταν η καλύτερη στιγμή σας φέτος;
Η καλύτερη στιγμή φέτος ήταν το γκολ που πετύχαμε με τον Γιούχτα. Σε αυτό το παιχνίδι δεν μας έκανε ούτε η ισοπαλία. Μέχρι το 90' μπορώ να πω ότι χανόταν οι κόποι όλης της χρονιάς και θα χάναμε την άνοδο. Ευτυχήσαμε όμως στις καθυστερήσεις με ένα όμορφο γκολ να πάρουμε τη πολυπόθητη νίκη. Οπότε καταλαβαίνεις ότι αυτή η εναλλαγή συναισθημάτων είναι κάτι που δεν μπορώ να στο περιγράψω με λόγια.

Ποιοί πρέπει να είναι ρεαλιστικά οι στόχοι του Τηλυκράτη στη Σούπερ Λιγκ 2;
Πιστεύω πως σαν νεοφώτιστη ομάδα στην Σούπερ Λιγκ 2, θα πρέπει να στοχεύσει στην γρήγορη παραμονή της καθώς είναι μια πολύ διαφορετική κατηγορία και προφανώς πιο δύσκολη.

Στο τελευταίο ματς και σχεδόν στο τέλος, είχες έναν πολύ οδυνηρό και σοκαριστικό τραυματισμό.
Ήταν ένας πολύ άσχημος τραυματισμός. Ειδικά στο χρονικό σημείο που ήρθε γιατί ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Βέβαια υπάρχει χρόνος για την αποκατάστασή μου ώστε να είμαι έτοιμος για τη νέα χρονιά, αλλά όπως και να το κάνουμε ένας τραυματισμός είτε είναι μικρός είτε κάτι πιο σοβαρό, σε αφήνει πολύ πίσω σαν αθλητή.

Θα συνεχίσεις να φοράς την φανέλα του Τηλυκράτη;
Νομίζω είναι λίγο νωρίς ακόμα για να μπορώ να στο απαντήσω αυτό. Σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχει ο Τηλυκράτης. Αν υπάρχει θέληση και από τις δυο πλευρές ευχαρίστως να συνεχίσουμε μαζί και την καινούργια χρονιά.

Και κάτι τελευταίο. Παράλληλα με το ποδόσφαιρο συνδυάζεις και τις σπουδές σου στη φυσικοθεραπεία στα Γιάννενα. Πόσο εύκολο είναι αυτό;
Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο αλλά αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Τόσο το ποδόσφαιρο όσο και η φυσικοθεραπεία είναι πράγματα που γεμίζουν και γι' αυτό προσπαθώ να τα συνδυάζω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.