Σαν σήμερα το 2010: Ο ΠΑΣ αποκτά τον Τάσο Πάντο

Την απόκτηση του Τάσου Πάντου, ανακοίνωσε σαν σήμερα το 2010, ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Μια σπουδαία κίνηση για την ομάδα της Ηπείρου και ένας ποδοσφαιριστής που αγαπήθηκε αληθινά από τον κόσμο του συλλόγου. Μετά από μία πολύ μεγάλη καριέρα ο Γιαννιώτης μπακ υπέγραψε στον "Άγιαξ της Ηπείρου" για 2 χρόνια, ενώ συνολικά έμεινε 3. Μάλιστα στην τελευταία σεζόν στην ομάδα, που συνάμα ήταν και η τελευταία της καριέρας του, έζησε την μεγάλη επιτυχία της εξόδου στην Ευρώπη!

Η επίσημη ανακοίνωση των Ηπειρωτών έγραφε: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 34χρoνου αμυντικού Τάσου Πάντου. Ο πρώην παίκτης της Προοδευτικής και του Ολυμπιακού συμφώνησε σε όλα με την ομάδα μας και θα φοράει την φανέλα του ΠΑΣ για τα επόμενα δύο χρόνια».

Ο Πάντος με 7 χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό προσέδιδε πολύ μεγάλη εμπειρία στη νέα του ομάδα. Μπορούσε να αγωνιστεί με μεγάλη ευχέρεια τόσο στο δεξί άκρο της άμυνας όσο και στο αριστερό. Ξεκίνησε από την Προοδευτική την σεζόν 1998-99 και έφυγε από τον σύλλογο του Κορυδαλλού το 2003. Έκανε το βήμα παραπάνω και την ίδια χρονιά μετακόμισε στον Πειραιά φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού. Με τον Ολυμπιακό έζησε μεγάλες στιγμές όπου και κατέκτησε τέσσερα Νταμπλ, το Πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ της σεζόν 2006-07, ενώ συμμετείχε και στο Τσάμπιονς Λιγκ όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως είχε δηλώσει τότε, οι λόγοι που είπε το «ναι» στον ΠΑΣ: «Για εμένα είναι μια αλλαγή στην καριέρα μου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ομάδα που έχει ένδοξο παρελθόν, παρόν και μέλλον. Παρότι είχα προτάσεις από πολλές ομάδες, επέλεξα να αγωνιστώ βάζοντας πρώτα το συναίσθημα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου.
Καταρχήν σημαντικό ρόλο έπαιξε ο χαρακτήρας και το ήθος που διαθέτει ο κ. Χριστοβασίλης. Δεύτερον ο ΠΑΣ συγκαταλέγεται στις ομάδες που αξίζει να βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία, διότι έχει μεγάλη δυναμική και κόσμο που έχει μεγάλο πάθος αλλά και αγάπη για τον σύλλογο».