Με 5 Ισπανικές ομάδες το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ

Με 8 ομάδες συνολικά θα εκπροσωπηθεί η Ισπανία στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ της επόμενης περιόδου, εκτός κι αν η Σεβίλλη τερματίσει στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος.
Πριν από λίγα 24ωρα, η Σεβίλλη κατέκτησε το 7ο Γιουρόπα Λιγκ της Ιστορίας της. Έτσι πήρε ένα "εισιτήριο" για το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν, ως νικήτρια της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.
Όμως, ανεξάρτητα από την τελική θέση που θα καταλάβουν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ στο πρωτάθλημα, θα σημαίνει επίσης μία ακόμη θέση για το Ισπανικό ποδόσφαιρο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Εάν η Σεβίλλη είναι τελικά 7η, η Ισπανία θα χάσει τον εκπρόσωπο της στο Conference League, καθώς το εισιτήριο δεν θα μεταβιβαστεί στην όγδοη θέση.
Στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα λάβουν μέρος η Μπαρσελόνα ως Πρωταθλήτρια, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Σεβίλλη.
Η Βιγιαρεάλ θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ ως 5η και η Μπέτις ως έκτη, ενώ η θέση που δίνει πρόσβαση στο Conference League είναι ακόμα ανοιχτή. Μαζί με τη Σεβίλλη, η Οσασούνα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η Χιρόνα και η Ράγιο Βαγιεκάνο έχουν ακόμα την ευκαιρία για την 7η θέση.