Σώθηκε η Λαμία, έπεσε ο Ιωνικός

Η Λαμία ήταν τελικά η ομάδα που παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ, ενώ ο Ιωνικός υποβιβάστηκε στη Σούπερ Λιγκ 2.
Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου ανέτρεψε τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί στο πρώτο ημίχρονο στη Νεάπολη, έφυγε ισόπαλη 2-2 απέναντι στο γηπεδούχο Ιωνικό και παρέμεινε στην κατηγορία, σε αντίθεση με την πειραϊκή ομάδα που υποβιβάστηκε παρότι είχε προηγηθεί με 2-0 στο ημίχρονο!
Οι γηπεδούχοι χρειάζονταν μόνο νίκη για να παραμείνουν στην κατηγορία αλλά ήταν νευρικοί, ενώ στους φιλοξενούμενους αρκούσε και η ισοπαλία.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας όμως ο Βαλεριάνος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ελευθεριάδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Κάνιας με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε.
Το ημίχρονο έκλεισε με απίθανη ευκαιρία της Λαμίας να μειώσει, όταν ένα εκπληκτικό εν κινήσει βολέ του Σιμόν αρκετά έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα με πάταγο στην οριζόντια δοκό.
Εν τέλει, οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν νωρίς στο παιχνίδι χάρη στο γκολ του Νούνιες στο 53ο λεπτό, που γέμισε άγχος τους παίκτες του Ιωνικού.
Ο Ιωνικός πλησίασε στο 3-1 στο 69', όταν ο Κοσέλεφ δεν συγκράτησε τη μπάλα σε σουτ του Βαλεριάνου, ο Μάντζης μπήκε στη φάση αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας έπεσε ηρωικά στα πόδια του και έσωσε την εστία του.
Η χαμένη ευκαιρία αποδείχθηκε μοιραία για τους Νικαιώτες, αφού στο 72' ο Τόσιτς ισοφάρισε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ υπογράφοντας τη σωτηρία της ομάδας του.