Επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ η Νιουκάσλ

Επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ η Νιουκάσλ μετά από 19 χρόνια!
Η ομάδα της βόρειας Αγγλίας αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) κόντρα στη Λέστερ και εξασφάλισε και μαθηματικά την συμμετοχή της στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης.
Στον αντίποδα, η Λέστερ παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού αλλά με εντός έδρας νίκη επί της Γουέστ Χαμ και μη νίκη της Έβερτον επί της Μπόρνμουθ στο «Γούντινσον Παρκ», την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερσιπ.
Στο πρώτο ημίχρονο η Νιουκάσλ κυριάρχησε μιας αμυντικά στημένης Λέστερ. Παρά την κυριαρχία τους, οι «Ανθρακωρύχοι» δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, αφού τα δοκάρια… συμμάχησαν με τον τερματοφύλακα Ντάνιελ Ίβερσεν και «αρνήθηκαν» το γκολ σε Κάλουμ Γουίλσον και Μιγκέλ Αλμιρόν.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα στα πρώτα λεπτά δεν άλλαξε, με τη Νιουκάσλ να χάνει ευκαιρίες με τους Αλεξάντερ Ίσακ και Φάμπιαν Σαρ, με την Λέστερ να αντιδράει σταδιακά, χάρη καταρχήν στην είσοδο του Τζέιμς Μάντισον και, στη συνέχεια, στις αλλαγές του Σμιθ, ο οποίος άφησε την διάταξη με τα τρία στόπερ για να παίξει πιο επιθετικά.
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Λέστερ απείλησε με τον Τιμοτί Καστάιν από κοντά, με τον Νικ Πόουπ να αποτρέπει τη νίκη των φιλοξενούμενων.