Η Μπαρσελόνα ανακοίνωσε την αποχώρηση του Μπούσκετς

Με συμβόλαιο στην Μπαρσελόνα ως τον Ιούνιο του 2023, ο Σέρχιο Μπούσκετς δεν θα επεκτείνει τη συνεργασία του.
Μέσω βίντεο που μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα του συλλόγου, ο διεθνής μέσος ανακοίνωσε την επικείμενη αποχώρησή του και βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον σύλλογο και τους οπαδούς του.
Με την αποχώρησή του γυρίζει μια σελίδα στην Μπαρσελόνα. Στα τμήματα υποδομής του συλλόγου από το 2005 και επαγγελματίας από το 2008, ο 34χρονος Μπούσκετς ετοιμάζεται για το αντίο έχοντας μετρήσει περισσότερα από 700 παιχνίδια με την Μπάρτσα.
Μια τέτοια ανακοίνωση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς ένα μήνυμα προς τους οπαδούς: «Ήρθε η ώρα να ανακοινώσω ότι αυτή είναι η τελευταία μου σεζόν στην Μπαρσελόνα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του συλλόγου και τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο που με στήριξαν και μου έδωσαν αγάπη όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης στην οικογένειά μου, που πάντα με στήριζε σε καλές και κακές στιγμές».
Για αρκετές εβδομάδες φαινόταν πιθανή η ανανέωση του συμβολαίου. Αλλά μετά την απόσυρσή του από την Εθνική ομάδα, στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ο Μπούσκετς πήρε μια άλλη, πολύ δυνατή απόφαση: «Ήταν τιμή, όνειρο, περηφάνια να υπερασπίζομαι αυτό το έμβλημα τόσα χρόνια. Κάθε αρχή έχει ένα τέλος, δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα».
Κάτοχος τριών Τσάμπιονς Λιγκ, οκτώ Ισπανικών Πρωταθλημάτων και επτά Κυπέλλων, ο Ισπανός στην ονειρική καριέρα του με τους Καταλανούς, ενώ όπως φαίνεται τα πρωταθλήματα θα γίνουν εννέα με το εφετινό.
«Πάντα ονειρευόμουν να παίξω με αυτή τη φανέλα στο γήπεδο. Η πραγματικότητα ξεπέρασε τα όνειρά μου. Δεν θα το πίστευα ποτέ αν μου είχαν πει όταν ήμουν έφτασα στην ακαδημία ότι επρόκειτο να παίξω 15 χρόνια στον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο, τον σύλλογο της ζωής μου που θα υποστηρίζω πάντα, να είμαι αρχηγός και να ξεπεράσω τους 700 αγώνες».
Πάντως, ο Μπουσκέτς μπορεί να μην μείνει χωρίς σύλλογο για πολύ καιρό. Σύμφωνα με την Mundo Deportivo έχει τέσσερις μνηστήρες: τρεις στη Σαουδική Αραβία (Αλ Σαμπάμπ, Αλ Νασρ και Αλ Χιλάλ) κι έναν στο MLS, στις ΗΠΑ (Ίντερ Μαϊάμι), με τα καταλανικά ΜΜΕ να διευκρινίζουν ότι ένας από τους εκπροσώπους του παίκτη βρίσκεται στο Ριάντ.
Η μόνη επίσημη προσφορά έχει έρθει προς το παρόν από την Αλ Νασρ. Μετά την εξασφάλιση των υπηρεσιών του Κριστιάνο Ρονάλντο, η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας είχε ήδη δοκιμάσει μια προσέγγιση για τον Μπούσκετς προσφέροντάς του μισθό 17 εκατομμυρίων ευρώ καθαρά. Ένα νούμερο που θα μπορούσε να αυξηθεί, και που θα έκανε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να το σκεφτεί σοβαρά. naftemporiki.gr