Σαν σήμερα το 1997: Ο Κώστας Φραντζέσκος κάνει χατ-τρικ με 3 φάουλ!

Χατ-τρικ με 3 φάουλ πέτυχε σαν σήμερα το 1997, ο Κώστας Φραντζέσκος!
Ο "Μίστερ Φάουλ", ο σημαντικότερος εκτελεστής φάουλ στην Ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, πέτυχε ένα σπουδαίο επίτευγμα μια μέρα σαν σήμερα.
Στις 25 Μαΐου του 1997, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την Καστοριά για την 34η αγωνιστική ημέρα του Ελληνικού πρωταθλήματος και τη νίκησε με το ευρύ 6-0. Όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση με μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση ήταν ο Κώστας Φραντζέσκος. Εκείνη η σεζόν ήταν η καλύτερη στην καριέρα του για τον βετεράνο διεθνή άσο, που αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, καθώς την ολοκλήρωσε με 22 γκολ (στο πρώτο μισό με ΟΦΗ και στο δεύτερο μισό με ΠΑΟΚ).
Στην αναμέτρηση με την Καστοριά πέτυχε χατ-τρικ με φάουλ (12', 40', 53'), ένα σπουδαίο επίτευγμα στα Παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά, καθώς το ίδιο έχουν καταφέρει μόνο οι Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, Τζουζέπε Σινιόρι (Λάτσιο), Μάρκος Ασουνσάο (Σάντος), Κριστιάνο Ντα Σίλβα (Κασίβα Ρεϊσόλ) και Ρέι ΜακΚίνον (Νταντί)! Εξυπακούεται ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας με αυτή την επίδοση.
Συνολικά, στην τεράστια καριέρα του με Εθνική, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Άρη και Καλαμάτα πέτυχε 57 γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ (43 στην Α' Εθνική), αριθμός που τον κατατάσσει στους κορυφαίους στον Κόσμο.
Τέλος, στην καριέρα του κατέκτησε τέσσερις τίτλους, όλους με τον Παναθηναϊκό, το Πρωτάθλημα του 1991 και 3 Κύπελλα (1991, 1993, 1994).