Πέτρος Μαρινάκης: «Πολύ παρεξηγημένος ο Γκατούζο, αν στηριχθεί θα πετύχει στον Ολυμπιακό»

Ο Πέτρος Μαρινάκης που έχει ζήσει τον Γκατούζο στον ΟΦΗ μίλησε στο Gazzetta για το τι θυμάται από τον 45χρονο Ιταλό προπονητή που προορίζεται για τον πάγκο του Ολυμπιακού.
Ο Πέτρος Μαρινάκης ως στέλεχος της ΠΑΕ ΟΦΗ έζησε τον Τζενάρο Γκατούζο από πολύ κοντά το 2014, όταν και δούλεψε στον πάγκο των Κρητικών. Τότε που είχε 17 ματς με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 9 ήττες (σεζόν 2014-2015). Οι δυό τους έζησαν μαζί στον πάγκο τις ίδιες αγωνίες, ανησυχίες αλλά και βίωσαν και τις ωραίες στιγμές.
Χωρίς περιστροφές και μάλιστα έχοντας διαβάσει αρκετά σχόλια για τον Ιταλό προπονητή με αφορμή τη σημαντική πιθανότητα να κλείσει στον Ολυμπιακό επισήμανε αρχικά: «Για μένα ο 'Ρίνο' είναι πολύ παρεξηγημένος άνθρωπος. Ένα φοβερό παιδί. Είναι η προσωπική μου άποψη. Είναι πολύ καλός προπονητής. Είναι πάνω απ' όλα άνθρωπος και μετά πολύ καλός τεχνικός».
Ζητήσαμε από τον Πέτρο Μαρινάκη να φέρει στο μυαλό του εικόνες του τότε και ενώ επιβεβαίωσε πως ο Γκατούζο είχε φέρει ολόκληρο κοντέινειρ με εξοπλισμό από την Ιταλία για τις προπονήσεις του ΟΦΗ και για ότι χρειαζόταν για την ομάδα: «Επειδή ανέφερα τη λέξη παρεξηγημένος το λέω γιατί το ψάχνει πολύ προπονητικά. Εάν γίνει τελικώς αυτό το deal με τον Ολυμπιακό για μένα μόνο καλό θα είναι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον Ολυμπιακό».
Ο 55χρονος σήμερα Μαρινάκης που έχει παίξει και σε ΟΦΗ αλλά και σε Ολυμπιακό αλλά και στο εξωτερικό και την Σεβίλλη, θυμόταν ακόμα ότι «όντως είχε φέρει πολλά πράγματα από την Ιταλία για την ομάδα. Πράγματα που κάνουν καλό στη δουλειά μία ομάδας. Όπως είπα ξανά το ψάχνει ενώ είχε και τον ίδιο βοηθό και μετά».
Εάν έπρεπε κάποιος να συνοψίσει με μία λέξη τον Γκατούζο η λέξη αυτή ποια θα ήταν όμως; «Το πάθος. Το πάθος του και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Το πόσο παθιάζεται και το αγαπά».
Ο Πέτρος Μαρινάκης θεωρεί πως στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουμε πολύ περισσότερη υπομονή αλλά και στήριξη στα projects που δημιουργούνται. Όπως επίσης δεν αντιλαμβάνεται τα άσχημα σχόλια που ακούστηκαν ή υπήρξαν από ορισμένους φιλάθλους για τον Γκατούζο.
«Άκουσα και ακούω σχόλια για τον 'Ρίνο' που δεν είναι σωστό να λέγονται για αυτόν τον άνθρωπο. Δεν είναι πρέπον. Δεν είναι και σωστά σχόλια για αυτόν. Για να πάει καλά ένας προπονητής σε μία ομάδα χρειάζεται στήριξη. Και ο 'Ρίνο' είναι προπονητής που του αρέσει να δουλεύει. Δούλευε και δουλεύει πολλές ώρες. Και στο γήπεδο αλλά και σε ότι άλλο χρειαζόταν η ομάδα», επισημαίνει ακόμα.
Μάλιστα στάθηκε και στο γεγονός πως στον Ολυμπιακό δεν θα έχει τα προβλήματα που είχε στον ΟΦΗ και εμφανίστηκε σίγουρος πως μπορεί να πετύχει από τη στιγμή που θα στηριχθεί: «Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχω δουλέψει ποτέ στην καριέρα μου. Δουλεύει πολύ με τους παίκτες. Τον ενδιαφέρουν πολύ. Δείχνει πάντα ενδιαφέρον.
Εμείς είχαμε προβλήματα στον ΟΦΗ στο οικονομικό σκέλος όταν ήταν ο 'Ρίνο'. Ο Ολυμπιακός δεν έχει τέτοια προβλήματα. Παρόλα αυτά είχε δείξει πολύ καλή εικόνα, είχαμε φτάσει αρκετά κοντά στον τελικό (του Κυπέλλου εννοεί) και γενικά προσπάθησε.
Εφόσον στηριχθεί θα πετύχει στον Ολυμπιακό. Και βέβαια και με τον σωστό σχεδιασμό. Έχει όλα τα φόντα. Και είναι και ο παράγοντας τύχη. Έχει τη δυνατότητα να του δώσει ο Ολυμπιακός ότι χρειάζεται. Όλα όσα θέλει. Και σίγουρα ένας προπονητής θέλει και τύχη».