Η Λίβερπουλ διέσυρε με 6άρα την Λιντς!

Πολύ μικρή αποδείχθηκε τελικά η Λιντς απέναντι στη Λίβερπουλ.
Μετά το αδιανόητο 7-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 5 Μαρτίου, οι 6 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν επίδειξη δύναμης διασύροντας τους γηπεδούχους με 1-6! Έτσι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην Ιστορία της στο Έλαντ Ρόουντ, με τον Σαλάχ να γράφει σε ένα ακόμη ματς Ιστορία και τον Ζότα να σκοράρει ξανά μετά από ένα σχεδόν χρόνο ενώ στην αναμέτρηση έκανε την επανεμφάνιση του και ο Ντίας.».
Οι «Ρεντς» θύμισαν κάτι από την περσινή ομάδα και παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και διέλυσαν τα... «Παγώνια» μέσα στο σπίτι τους. Με αυτή τη νίκη η Λίβερπουλ πλησίασε στους έξι βαθμούς την πέμπτη Τότεναμ η οποία έχει και ματς παραπάνω ενώ η Λιντς παρέμεινε στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Παρότι το πρώτο γκολ άργησε να έρθει, η Λίβερπουλ φαινόταν ότι πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας μπάλες. Το 0-1 ήρθε στο 35', όταν ο Άρνολντ έκλεψε και έδωσε στον Γκάκπο που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ όταν ο Ζότα έβγαλε για τον Σαλάχ στην κόντρα και εκείνος το τελείωσε για το 0-2.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Λιντς μείωσε σε 1-2 όταν ο Κονατέ έκανε μεγάλη γκάφα και ο Σινιστέρα το εκμεταλλεύτηκε βάζοντας την ομάδα του στο ματς. Όχι για πολύ όμως αφού η Λίβερπουλ ήταν σαρωτική στη συνέχεια. Από κάθετη του Τζόουνς στο 52' ο Ζότα έκανε το 1-3.
Στο 64′ από ασίστ του Γκάκπο ο Σαλάχ έκανε το 1-4, με τη Λίβερπουλ να κάνει ό,τι θέλει στο ματς και να φτάνει στο 1-5 με γκολάρα του Ζότα στο 73'. Το τελικό 1-6 διαμόρφωσε ο Νούνιες στο 90' από ασίστ του Άρνολντ.