Η Μπαρσελόνα πήρε το ντέρμπι στην Ισπανία

Η Μπαρσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 30ής αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Καμπ Νου" και έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.
Με την ιαχή "Μέσι, Μέσι" να ακούγεται αρκετές φορές οι Καταλανοί πέτυχαν στο 44ο λεπτό το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.
Ο Ραφίνια αναπτύχθηκε από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής και από εκεί ο επερχόμενος Φεράν Τόρες με πολύ ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες ήταν πολύ πιο δραστήριες, με την ομάδα του Τσάβι να δημιουργεί τέσσερις καλές ευκαιρίες για να "καθαρίσει" το ματς. Στο 48' ο Όμπλακ εξουδετέρωσε σουτ του Φεράν Τόρες, η απάντηση της Ατλέτικο ήρθε στο 58' με τον Καράσκο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκάβι να αστοχήσει από ευνοϊκή θέση.
Οι δύο ομάδες συνέχισαν να παράγουν ευκαιρίες, με σημαντικότερες εκείνες του Γκριεζμάν στο 73' για την Ατλέτικο και του Λεβαντόβσκι στο 76' για τη Μπαρσελόνα, όμως άλλο γκολ δεν επετεύχθη.
Έτσι, η Μπάρτσα έφτασε τους 76 βαθμούς, αύξησε τη διαφορά στο +11 από τη δεύτερη Ρεάλ και έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του 27ου πρωταθλήματος στην Ιστορία της.