Τσάμπιονς Λιγκ: Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Ολοκληρώθηκαν πλέον, σε Μιλάνο και Μόναχο, τα ματς για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχοντας μεγάλο πλεονέκτημα το 0-2 του πρώτου αγώνα η Ίντερ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «4» καθώς μετά την χορταστική ισοπαλία με 3-3 κόντρα στην Μπενφίκα «κλείδωσε» και τυπικά το μεγάλο ραντεβού με την «αιώνια εχθρό», Μίλαν, στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μπαρέλα, Λαουτάρο και Κορέα οι σκόρερ για τους «Νερατζούρι», με τους Πορτογάλους να καταφέρνουν να βρουν δίχτυα με τους Άουρσνες και Αντόνιο Σίλβα.
Η Ίντερ είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Σε μία τέτοια φάση στο 14ο λεπτό, ο Νικολό Μπαρέλα με φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 1-0, όπως είχε πράξει και στον αγώνα της Λισαβόνας.
Ο Άουρσνες με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 38′ και επανέφερε τη διαφορά των δύο ομάδων στα δύο γκολ.
Στο 64' ο Φεντερίκο Ντιμάρκο βρήκε τον Μαρτίνες στη μικρή περιοχή κι ο Αργεντίνος δεν είχε πρόβλημα να βάλει ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα του, με τον Κορέα στο 78' να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
Η πίεση της Μπενφίκα καρποφόρησε αργά με ένα δοκάρι του Νέρες, ένα γκολ του Αντόνιο Σίλβα και την ισοφάριση του Πέταρ Μούσα στις καθυστερήσεις, το οποίο και διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Η Μάντσεστερ Σίτι με προίκα το 3-0 στο «Έτιχαντ», ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Μπάγερν στο Μόναχο και προκρίθηκε στα ημιτελικά.
Εκεί την περιμένει η Ρεάλ για δεύτερη σερί σεζόν, μόνο που φέτος οι «Πολίτες» θέλουν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό.
Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τους Βαυαρούς να μπαίνουν φουριόζοι για να βρουν ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 17′ όταν ο Σανέ αστόχησε απέναντι από τον Έντερσον, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
Στο 21' ο Έντερσον απέκρουσε ωραίο σουτ του Σανέ και στο 35′ ο Ουπαμεκανό που για ακόμη ένα ματς ήταν απαράδεκτος, υπέπεσε σε πέναλτι κάνοντας χέρι σε σουτ του Γκουντογκάν.
Ο Χάαλαντ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ζόμερ. Στο φινάλε του ημιχρόνου η Μπάγερν είχε ακόμη μία καλή στιγμή με τον Σανέ και μία διπλή ευκαιρία με Κομάν και Τσούπο Μοτίνγκ, χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 55' με τον Χάαλαντ ο οποίος άνοιξε τελικά το σκορ δύο λεπτά μετά.
Από πάσα του Ντε Μπρόινε σε αντεπίθεση, ο Ουπαμεκανό γλίστρησε και ο Νορβηγός απέναντι από τον Ζόμερ δεν αστόχησε αυτή τη φορά, κάνοντας το 1-0 για τη Σίτι. Η Μπάγερν προσπάθησε στη συνέχεια να βρει ένα γκολ, σκόραρε με τον Τελ στο 77′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.
Το γκολ της τιμής ήρθε τελικά στο 83′ όταν ο Ακάνζι έκανε χέρι σε γύρισμα του Μανέ και ο Κίμιχ ευστόχησε για το 1-1. Στις καθυστερήσεις ο Μανέ άγγιξε και τη νίκη γοήτρου, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν. in.gr