ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: "Τρεις μέρες τώρα προσπαθούμε να μάθουμε, να δούμε, να χωνέψουμε αυτό που έχει γίνει"

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν οπαδοί του, από οπαδούς άλλης ομάδας, με αποτέλεσμα να παλεύουν για την ζωή τους στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά:

"Τρεις μέρες τώρα προσπαθούμε να μάθουμε, να δούμε, να χωνέψουμε αυτό που έχει γίνει. 

Να βρούμε το ΓΙΑΤΙ.

Θεωρούμε αδιανόητο και απαράδεκτο να γίνονται δέκτες δολοφονικών επιθέσεων και να αντιμετωπίζονται ως κατώτερες υπάρξεις άνθρωποι εξαιτίας της ομάδας που υποστηρίζουν. Η άνανδρη επίθεση σε τέσσερις φίλους τους ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη Παρασκευή μόνο ως καταδικαστέα και απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Στα Γιάννενα έχουμε μάθει να είμαστε ανοιχτοί σε όλους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, οπαδικής ταυτότητας, και για τον λόγο αυτό θεωρούμε ως πρωτοφανή μια τέτοια πράξη κατά του πολυτιμότερου αγαθού που μπορεί να δοθεί σε έναν άνθρωπο, την ζωή. 

Η αθλητική και κοινωνική διάσταση που πρεσβεύει ο ΠΑΣ Γιάννινα όχι μόνο για την πόλη των Ιωαννίνων αλλά και για όλη την Ήπειρο διέπεται από ήθος και αγάπη όχι μόνο για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αλλά αγάπη για την ίδια την ζωή. Γι’ αυτό απαιτούμε από τους θεσμούς να μην δείξουν καμία ανοχή σε καμία πράξη βίας και βεβαίως την αυτονόητη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. 

Η κοινωνία και η πόλη μας δεν μπορεί να ανεχθεί άλλες τέτοιες πράξεις, όταν πρόσφατα είχαμε τον αδόκητο χαμό του Άλκη Καμπανού. Η σκέψη μας αυτή την στιγμή είναι δίπλα στα παιδιά που δίνουν την πιο δύσκολη μάχη, ευχόμενοι να το ξεπεράσουν και να βρεθούν ξανά εκεί που είναι η θέση τους στις εξέδρες των Ζωσιμάδων..."