Σούπερ ανατροπή και νίκη ο Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ

Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας, ο Ολυμπιακός νίκησε με σούπερ ανατροπή 3-1 τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παρέμεινε στο -3 από την κορυφή, αφήνοντας τον αντίπαλό του στους εννέα βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση.
Στο μακράν καλύτερο φετινό παιχνίδι τους οι «Ερυθρόλευκοι» πίεσαν αφόρητα τους Θεσσαλονικείς και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 22ο λεπτό, στη φάση που ενεπλάκησαν Τόμας και Παπασταθόπουλος, έκαναν την ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.
Με τον Ζοσέ Ανιγκό να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιέζοντας πάρα πολύ από ψηλά και υποχρέωσαν σε αμυντικά λάθη τον ΠΑΟΚ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με Μπιέλ, Μπακαμπού και Φορτούνη σε ένα πρώτο εικοσάλεπτο «φωτιά» για την άμυνα των Μακεδόνων.
Ενάντια στη ροή της αναμέτρησης, στο 22ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς πέρασε την μπάλα στον Σάστρε, εκείνος γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Τόμας πήγε στην μπάλα μαζί με τον Παπασταθόπουλο κι εκείνη χτύπησε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκης.
Παρά την ψυχρολουσία οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, έχασε νέες ευκαιρίες με Μπακαμπού (25') και Ρέαμπτσιουκ (45') αλλά γκολ δεν κατάφεραν να βρουν και πήγαν στα αποδυτήρια γνωρίζοντας ότι έχουν δύσκολο έργο.
Η ανωτερότητα των γηπεδούχων επιβραβεύτηκε στο 59ο λεπτό, όταν ο Ρέαμπτσιουκ κουβάλησε ανενόχλητος (!) την μπάλα για περίπου 50 μέτρα, έδωσε στον Μπακαμπού εκτός περιοχής και ο Γάλλος σέντερ φορ με έξοχο τελείωμα εκτός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1 με το 15ο φετινό τέρμα του.
Χρόνος υπήρχε για τους «Ερυθρόλευκους», οι οποίοι έφτασαν στην πλήρη ανατροπή στο 78'. Από γέμισμα του Ελ Αραμπί ο Χάμες πήρε την κεφαλιά, ο Κουλιεράκης έκανε «τσαφ» και ο Μασούρας πρόλαβε τον Κοτάρσκι κι έγραψε το 2-1.
Στο 85' η πειραϊκή ομάδα διασφάλισε τη νίκη της, όταν ο Ζίφκοβιτς υπέπεσε σε πέναλτι βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 88' ο Ελ Αραμπί, που με χτύπημα αλά Πανένκα έστειλε την μπάλα (με πολύ ρίσκο) να περάσει τη γραμμή για το τελικό 3-1. naftemporiki