ΠΑΣ με ψυχή, 3-2 τον Παναιτωλικό!

Σπουδαία νίκη, νίκη ψυχολογίας και τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου με 3-2 του Παναιτωλικού, για την 4η αγωνιστική ημέρα των πλέι-άουτ!
Σε ένα ματς, σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς, που τα είχε όλα, γκολ, πέναλτι, δοκάρια, φάσεις, ένταση, πάθος, παλμό, κόσμο, η ομάδα του Θανάση Στάικου πήρε την πολύ μεγάλη νίκη που της δίνει το προβάδισμα για την συνέχεια.
Οι Ηπειρώτες μπήκαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν με 1-0 στο 14ο λεπτό με τον Παμλίδη. Μάλιστα στους πανηγυρισμούς οι παίκτες του ΠΑΣ σήκωσαν και μια φανέλα με το 10 και το όνομα Δημήτρης, αφιερώνοντας το γκολ στον φίλο της ομάδας που δίνει τη μάχη για τη ζωή του στην εντατική.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 24' με τον Χουάνπι που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Καρέλης έκανε το 1-2 στο 56' και τότε το ματς πήρε φωτιά. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν σε 2-2. Συγκεκριμένα στο 60' ο Μλάντεν έκανε χέρι και υποδείχθηκε πέναλτι. Στο 62' εκτελεί ο Εραμούσπε, αποκρούει ο Ανέστης, στην επαναφορά με τον Μπάλαν αποκρούει ξανά ο Ανέστης, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει στον κεραυνό του Παμλίδη.
Στο 74' ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Εραμούσπε και αμέσως μετά ο διαιτητής Κατοίκος ειδοποιήθηκε από το VAR για ακόμη ένα χέρι των φιλοξενούμενων. Ο Αργεντίνος εκτελεί και αυτή την φορά είναι εύστοχος, κάνει το 3-2 και προκαλεί σεισμό στους "Ζωσιμάδες"!

Τα 3 ματς του ΠΑΣ στα πλέι-άουτ:
29/04 (19:15) Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα
06/05 (20:00) ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης
13/05 (20:00) Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Λιάσος (51' Μπιλμπάο), Παμλίδης, Ροσέρο (87' Μπορταγκαράι), Μπάλαν, Μορέιρα (82' Τζίμας).
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς (68' Αναστασόπουλος), Μάρτενσον (84' Πέδρο), Ντίας, Χουάνπι (84' Σενγκέλια), Κολοβός (84' Μπουζούκης), Ξενιτίδης (71' Ντουάρτε), Καρέλης.