Ο Κώστας Φραντζέσκος στην Ιστορία του ποδοσφαίρου: Ο «Μίστερ Φάουλ» μαζί με Ζουνίνιο, Πελέ, Μαραντόνα και Μέσι!

Στην Ιστορία του ποδοσφαίρου έχει μπει ο Κώστας Φραντζέσκος!
Ο «Μίστερ Φάουλ» του Ελληνικού ποδοσφαίρου (Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Καλαμάτα, Ιωνικός, ΑΕΚ Λάρνακας, Άρης, Προοδευτική), όπως αναφέρουν σχετικά οι ιστοσελίδες calciodangolo.com και thestandard.gr,  καταλαμβάνει την 12η θέση στη σχετική λίστα των εκτελεστών φάουλ με 57 γκολ!
Μπορεί ο Κώστας Φραντζέσκος να έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση από το 2005, όμως ο παλαίμαχος διεθνής μέσος εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα «κλειστό κλαμπ» 13 ποδοσφαιριστών από όλο τον Κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει εκείνους που έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.
Όπως αναφέρει σχετικά η ιταλική ιστοσελίδα calciodangolo, ο Φραντζέσκος (Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Καλαμάτα, Ιωνικός, ΑΕΚ Λάρνακας, Άρης, Προοδευτική) καταλαμβάνει την 12η θέση στη σχετική λίστα με 57 γκολ, θέση που μοιράζεται με τον Βραζιλιάνο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Μαρσελίνιο Καριόκα (Φλαμένγκο, Κορίνθιανς, Βαλένθια, Σάντος, Γκάμπα Οσάκα, Αζαξιό, Βάσκο ντα Γκάμα).
Αναλυτικά, γράφει: «Ο Φραντζέσκος πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στην Ελλάδα (σ.σ: έπαιξε και στην Κύπρο), όπου έγινε πραγματικός θρύλος στις εκτελέσεις φάουλ. Είναι ο Έλληνας με τα περισσότερα γκολ με φάουλ στην ιστορία. Μερικά από τα 57 σημειώθηκαν επίσης σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως τα δύο που πέτυχε στη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι, επίσης, ο μοναδικός Έλληνας παίκτης έχει πετύχει χατ-τρικ με όλα τα γκολ από εκτελέσεις φάουλ.
Ένας άλλος που έγινε γνωστός περισσότερο για την ικανότητά του να εκτελεί φάουλ από οτιδήποτε άλλο είναι ο Καριόκα, ο οποίος, όπως ο Φραντζέσκος, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη χώρα καταγωγής του: τη Βραζιλία. Η ικανότητά του στις εκτελέσεις φάουλ του χάρισε επίσης το παρατσούκλι "Πόδι του Αγγέλου"».
Ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ από φάουλ στην ιστορία είναι ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο. Σημείωσε 77 γκολ με φάουλ στην καριέρα του, ένα ρεκόρ που μπορεί να «κρατήσει» για πάντα. Συνολικά στην καριέρα του, μεταξύ συλλόγων (Σπορτ Ρεσίφε, Βάσκο Ντα Γκάμα, Λιόν, Αλ Γκαράφα, Ρεντ Μπουλς Νέας Υόρκης) και Εθνικής Βραζιλίας, σημείωσε 124 γκολ. Αυτό σημαίνει ότι το 62% προήλθε από εκτελέσεις φάουλ.
Πίσω από τον Ζουνίνιο βρίσκεται ο Πελέ (70 γκολ), ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν Ροναλντίνιο και Βίκτορ Λεγκροτάλιε (από 66 γκολ).
Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνεται και ένας τερματοφύλακας, ο Ροζέριο Σένι, ο οποίος καταλαμβάνει την 10η θέση με 59 γκολ, ενώ, μεταξύ των 13, μόλις δύο ποδοσφαιριστές είναι εν ενεργεία, ο Λιονέλ Μέσι (61 γκολ) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (58 γκολ).

Η κατάταξη στα φάουλ:
  1. Ζουνίνιο Περναμπουκάνο 77 γκολ
  2. Πελέ 70
  3. Ροναλντίνιο 66
  4. Βίκτορ Λεγκροτάλιε 66
  5. Ντέιβιντ Μπέκαμ 65
  6. Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα 62
  7. Ζίκο 62
  8. Λιονέλ Μέσι 61
  9. Ρόναλντ Κούμαν 60
  10. Ροζέριο Σένι 59
  11. Κριστιάνο Ρονάλντο 58
  12. Κώστας Φραντζέσκος 57
  13. Μαρσελίνιο Καριόκα 57