Αφαίρεση 15 βαθμών στην Γιουβέντους για την υπόθεση Plusvalenza

Το απόλυτο σοκ βίωσαν το βράδυ της Παρασκευής άπαντες στο Τορίνο, μιας και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Ιταλίας επέβαλε μία… εξοντωτική ποινή λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση Plusvalenza.
Τεράστια βαθμολογική απώλεια για την Γιουβέντους, λόγω του σκανδάλου με τις παραποιήσεις οικονομικών στοιχείων σε αγοραπωλησίες παικτών. Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε την αφαίρεση 15 βαθμών από την "Μεγάλη Κυρία". Η εν λόγω ποινή αφορά τη φετινή κατάταξη της Serie A. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου έναν χρόνο, άπαντες είχαν αθωωθεί, με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέας ωστόσο να επιμένει και να… τραβάει την υπόθεση.
Πλέον, η ομάδα του Τορίνου πέφτει στην 11η θέση και τους 22 βαθμούς. Μάλιστα, η διαφορά της από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι 12 βαθμοί. Πάντως, η εν λόγω τιμωρία είναι εφέσιμη και όπως είναι λογικό, η υπόθεση θα έχει και… συνέχεια.
Σε ότι αφορά τους παράγοντες, ο Αντρέα Ανιέλι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών από το ποδόσφαιρο, κάτι που ισχύει και για τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε. Ταυτόχρονα, ο Διευθύνοντας σύμβουλος της Τότεναμ (και πρώην της Γιούβε), Φάμπιο Παρατίτσι, τιμωρήθηκε με 2.5 έτη, ενώ για την περίπτωσή του ζητήθηκε η ποινή να ισχύσει και εκτός Ιταλίας. Φεντερίκο Τσερουμπίνι (1 έτος και 4 μήνες) και Πάβελ Νέντβεντ (8 μήνες) επίσης τιμωρήθηκαν.
Κανένας άλλος σύλλογος και κανένας άλλος παράγοντας δεν τιμωρήθηκαν – έως τώρα – για την υπόθεση.
(Με πληροφορίες από ΕΡΤ)