Ο Γκούμας ανέλαβε τον ΠΑΟ Ρουφ

Ο Γιάννης Γκούμας είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟ Ρουφ.
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σούπερ Λιγκ 2 και θα κάνει την πρώτη του προπόνηση σήμερα, ενώ θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Παναχαϊκή την Δευτέρα.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟ ΡΟΥΦ ΑΘΗΝΩΝ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Γιάννη Γκούμα με τον οποίο επήλθε συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας.

▶️Ο Γιάννης Γκούμας γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1975 στην Λάρισα και έκανε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος επί 17 συναπτά έτη στον Παναθηναϊκό, στον οποίο εντάχθηκε το 1992 και κρέμασε τα παπούτσια του το καλοκαίρι του 2009 ως αρχηγός των πρασίνων, έχοντας κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο Ελλάδας. Επίσης, υπήρξε 45 φορές διεθνής με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας το διάστημα 1997-2008, ενώ υπήρξε μέλος της αποστολής της γαλανόλευκης που το 2004 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου υπό τις οδηγίες του Όττο Ρεχάγκελ στα γήπεδα της Πορτογαλίας και έστειλε όλους τους Έλληνες στον έβδομο ουρανό.

▶️Ως προπονητής ο Γιάννης Γκούμας ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον ΑΟ Γλυφάδας το 2012 στη συνέχεια εντάχθηκε στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ως βοηθός προπονητή του Reiner Mauer και του Νίκου Κεχαγιά την αγωνιστική σεζόν 2013-14 στο πρωτάθλημα της SuperLeague 1. Από τον Δεκέμβριο του 2014 διετέλεσε προπονητής στις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας, αναλαμβάνοντας διαδοχικά την Κ-18, έπειτα την Κ-19 και ακολούθως την Κ-21 από όπου και αποχώρησε τον Απρίλιο του 2021. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν (2021-22) ήταν ο Ερμής Αραδίππου που αγωνίζεται στην 2η εθνική κατηγορία της Κύπρου.

▶️Ο νέος τεχνικός μας θα παρουσιαστεί από τη Διοίκηση στους ποδοσφαιριστές μας και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση αύριο Πέμπτη (15/12), ενώ θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας μας στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Παναχαϊκή την Δευτέρα (19/12).

▶️Coach, καλωσόρισες στην οικογένεια του ΠΑΟ ΡΟΥΦ!

*Στη φωτογραφία ο κος Γκούμας μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ κο Δημήτρη Κρητικό και τον Αντιπρόεδρο κο Κωνσταντίνο Τσούτσουρα".