Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Πικέ το Σάββατο!

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, έκανε γνωστή ο Ζεράρ Πικέ!
Απόφοιτος της ξακουστής Μασία, μετά από μια τεράστια καριέρα σε Μπαρσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαραγόσα και Εθνική Ισπανίας, ο υψηλόσωμος μπακ, ένας από τους σύγχρονους θρύλους της Μπάρτσα, αποφάσισε να πει το "αντίο".
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, το παιχνίδι της Μπαρσελόνα με την Αλμερία το προσεχές Σάββατο (05/11, 22:00 ώρα Ελλάδος) στο Καμπ Νου, θα είναι το τελευταίο του.
Ο Πικέ έχει φορέσει 615 φορές τη φανέλα των Καταλανών, έχοντας σκοράρει 53 γκολ, ενώ με τους «Μπλαουγκράνα» κατέκτησε 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 8 Πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα και 6 Σούπερ Καπ Ισπανίας. Παράλληλα, έχει κατακτήσει με την Εθνική Ισπανίας ένα Μουντιάλ και ένα Euro! Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Πρωτάθλημα Αγγλίας και 1 Κομιούνιτι Σιλντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Κούλερς, είμαι ο Ζεράρ. Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί μιλάνε για μένα. Μέχρι τώρα δεν είπα τίποτα, αλλά τώρα θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για μένα. Ήμουν πάντα οπαδός της Μπαρσελόνα, όπως πολλοί από εσάς. Μεγάλωσα σε οικογένεια που αγαπούσε το ποδόσφαιρο.
Από πολύ μικρή ηλικία, δεν ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής: ήθελα να γίνω παίκτης της Μπαρσελόνα. Τελευταία σκέφτομαι πολύ αυτό το παιδί. Για το τι θα σκεφτόταν ο μικρός Ζεράρ αν του έλεγαν ότι όλα του τα όνειρα θα γίνονταν πραγματικότητα. Ότι θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα της Μπαρσελόνα, ότι θα κέρδιζε κάθε τρόπαιο, ότι θα γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου.
Θέλω να σας πω ότι αποφάσισα πως αυτό το ταξίδι έλαβε στο τέλος του. Έλεγα πάντα ότι δεν θα υπάρχει άλλη ομάδα μετά την Μπαρσελόνα. Και έτσι ακριβώς θα είναι. Το ματς του Σαββάτου θα είναι το τελευταίο μου στο Καμπ Νου. Θα γίνει ένας συνηθισμένος οπαδός. Θα υποστηρίζω την ομάδα. Θα περάσω την αγάπη μου για την Μπαρσελόνα στα παιδιά μου. Όπως έκανε η οικογένειά μου σε εμένα. Και με ξέρετε. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω».

Άποψή μας είναι ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα αναλάβει την προεδρία της Μπαρσελόνα.
Νίκος Νικολάου