Τσάμπιονς Λιγκ, ποιοί προκρίθηκαν (όμιλοι 1-4)

Άγγλοι και Γερμανοί είχαν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο σε Μασσαλία και Λισαβόνα αντίστοιχα, αλλά έκαναν μεγάλες ανατροπές στο τέλος και άφησαν εκτός των νοκ άουτ αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, Μαρσέιγ και Σπόρτινγκ.
Τότεναμ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης νίκησαν εκτός έδρας και με το ίδιο σκορ (1-2) Μαρσέιγ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας με ανατροπή και με γκολ στο λυκόφως των παιχνιδιών τους, παίρνοντας τις δύο πρώτες θέσεις και κατ΄ επέκταση την πρόκριση στη φάση των «16» της μεγαλύτερης ηπειρωτικής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ειδικά για τους Φωκαείς το σοκ ήταν απερίγραπτο, καθώς δέχθηκαν το γκολ του αποκλεισμού στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, κι ενώ πριν είχαν χάσει δύο μοναδικές ευκαιρίες για να πανηγυρίσουν εκείνοι, απέναντι σε μια Τότεναμ που έχασε νωρίς με τραυματισμό τον Σον.
Η Μασσαλία και το «Βελοντρόμ» έζησαν λοιπόν το απόλυτο «χτύπημα», αλλά και στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» κάπως έτσι εξελίχθηκε το… έργο.
Τα «Λιοντάρια» προηγήθηκαν επίσης 1-0 στο ημίχρονο, αλλά όταν παίζεις με Γερμανούς μη στοιχηματίζεις ποτέ… Η Άιντραχτ ισοφάρισε από τα 11 βήματα, ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και σε μία απ΄ αυτές βρήκε το γκολ της νίκης και της πρόκρισης, απέναντι σε μια ομάδα που στον πρώτο γύρο είχε κάνει… πάρτι στη Φρανκφούρτη (3-0).
Οι Πορτογάλοι συμβιβάστηκαν στο τέλος με την τρίτη θέση, που τους δίνει τουλάχιστον την ευκαιρία να συνεχίσουν στην Ευρώπη μετέχοντας στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, από τη νέα χρονιά.
Για τον 1ο όμιλο, η Λίβερπουλ, στο 400ό παιχνίδι του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της, έβαλε τέλος στο εντυπωσιακό αήττητο σερί της Νάπολι νικώντας 2-0, αλλά παρότι ισοβάθμησε με τους «Παρτενοπέι» έμεινε δεύτερη, καθώς είχε προηγηθεί το εις βάρος της εμφατικό 4-1 της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι, στην πρώτη αγωνιστική.
Τρίτος στο γκρουπ ήταν ο Άγιαξ, που πέρασε με 3-1 από το «Άιμπροξ» απέναντι στους Ρέιντζερς και τους άφησε χωρίς βαθμό και με το επονείδιστο 2-22 τέρματα.
Στον 3ο όμιλο όλα είχαν κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική. Για λόγους γοήτρου, ωστόσο, η Μπάγερν Μονάχου πήρε την «επαγγελματική» νίκη απέναντι στην Ίντερ και πέτυχε το απόλυτο (6 νίκες σε 6 αγώνες), κάτι που συνηθίζει στους ομίλους.
Οι Λομβαρδοί ήταν ούτως ή άλλως δεύτεροι, ό,τι και να γινόταν, ενώ στην Τσεχία η Μπαρσελόνα νίκησε με πολλούς αναπληρωματικούς 4-2 τη Βικτόρια Πλζεν, αλλά θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ (01/10):

1ος όμιλος
Λίβερπουλ-Νάπολι 2-0 (85΄  Σαλάχ, 90΄+8 Νούνιες)
Ρέιντζερς-Άγιαξ 1-3 (87΄ πεν. Ταβερνιέ – 3΄ Μπερχάουζ, 29΄ Κούντους, 89΄ Κονσεϊσάο)

2ος όμιλος
Πόρτο-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (5΄ Ταρεμί, 24΄ Εουστάκιο – 90΄+5 αυτ. Μαρκάνο)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπριζ  0-0

3ος όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Ίντερ 2-0 (32΄ Παβάρ, 72΄ Τσούπο-Μότινγκ)
Βικτόρια Πλζεν-Μπαρσελόνα 2-4 (51΄ πεν., 63΄ Χόρι – 6΄ Αλόνσο, 45΄, 54΄ Φεράν Τόρες, 75΄ Πάμπλο Τόρε)

4ος όμιλος
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 (39΄ Αρτούρ Γκόμες – 61΄ πεν. Καμάντα, 72΄ Κόλο Μοανί)
Μαρσέιγ-Τότεναμ 1-2 (45΄+2 Εμπεμπά – 54΄ Λενγκλέ, 90΄+5 Χόιμπιεργκ) naftemporiki