Σαν σήμερα το 1993: Ο ΟΦΗ των Τζουκάνοβιτς-Μαρινάκη αποκλείει την Ατλέτικο Μαδρίτης!

Ιστορική η σημερινή ημέρα τόσο για τον ΟΦΗ, όσο και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο!
Και αυτό, γιατί η ομάδα της Κρήτης πήρε μια σπουδαία πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αποκλείοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης!
Μπορεί στο πρώτο ματς στο "Βιθέντε Καλδερόν" οι Μαδριλένοι να επικράτησαν με 1-0 (Γκαρσία 57'), όμως στο φλεγόμενο "Γεντί Κουλέ", έζησαν τον εφιάλτη και δεν άντεξαν την πίεση! Η ομάδα-μοντέλο του Ευγένιου Γκέραρντ, σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου του 1993, νίκησε με 2-0 γράφοντας Ιστορία! Τα γκολ της μεγάλης νίκης πέτυχαν ο Μαχλάς στο 51' και ο Τσιφούτης στο 62'. Μάλιστα λίγο αργότερα η Ατλέτικο κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς, την οποία απέρριψε ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης. Την αποκάλυψη αυτή μας έκανε ο βετεράνος Μαυροβούνιος φορ και νυν προπονητής, στην συνέντευξη που μας είχε δώσει (δείτε εδώ).
Στον προηγούμενο γύρο, ο ΟΦΗ είχε πάρει μία ακόμη μεγάλη πρόκριση αποκλείοντας την Σλάβια Πράγας.

Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ (Γκέραρντ): Χανιωτάκης, Πατεμτζής, Ν. Παπαδόπουλος, Μουστακίδης, Πουρσανίδης, Μαρινάκης, Λούπου (85΄ Αλεξούδης), Τσιφούτης, Σαμαράς, Μαχλάς (90' Αθανασιάδης), Τζουγκάνοβιτς.
Ατλέτικο Μαδρίτης (Περέιρα): Ντιέγκο Ντίαθ Γκαρίδο, Πίθο Γκόμεθ, Πέδρο Γκονθάλεθ Μαρτίνεθ, Κέβεδο, Χουάν Μανουέλ Λόπεθ, Καμινέρο, Μανόλο, Μοασίρ, Κίκο, Κοσέτσκι, Κουέστα.