Ρέιντζερς-Λίβερπουλ 1-7: Οι βραδιές που η Λίβερπουλ του Κλοπ «τρομοκράτησε» την Ευρώπη!

Η Λίβερπουλ διέσυρε με 1-7 την Ρέιντζερς στην έδρα της όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά στην εποχή Γιούργκεν Κλοπ που οι «Kόκκινοι» ταπεινώνουν τις αντιπάλους τους στο Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα τους.
Στην παρθενική χρονιά του Κλοπ στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Λίβερπουλ, οι 6 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης διέσυραν με 0-7 την Μάριμπορ στην Σλοβενία στην φάση των ομίλων. Όπως και κόντρα στην Ρέιντζερς, από δύο γκολ πέτυχαν οι Φιρμίνο και Σαλάχ ενώ τα υπόλοιπα τέρματα της Λίβερπουλ πέτυχαν οι Κουτίνιο, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και Αλεξάντερ-Άρνολντ.
Αν μια ομάδα δεν θέλει να αντιμετωπίζει την Λίβερπουλ εντός έδρας, αυτή σίγουρα είναι η Πόρτο. Αυτό, διότι η ομάδα του Κλοπ έχει ισοπεδώσει τους «Δράκους» στην Πορτογαλία όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές από το 2018 έως το 2021.
Η Λίβερπουλ διέλυσε με 0-5 την Πόρτο στην φάση των «16» το 2017/18, με 1-4 για τα προημιτελικά την επόμενη σεζόν και με 1-5 την σεζόν 2021/22 για την φάση των ομίλων. Στα παραπάνω τρία ματς πέντε γκολ σημείωσε ο Μανέ και από τέσσερα οι Φιρμίνο και Σαλάχ.
Από την... εκτός έδρας δίνη της Λίβερπουλ δεν ξέφυγαν οι Ιταλικές έδρες, με την Αταλάντα να γνωρίζει την συντριβή με 0-5 από τους «Κόκκινους» για την φάση των ομίλων το 2020/21. Τότε ο Ντιόγκο Ζότα ήταν ο πρωταγωνιστής καθώς σημείωσε χατ-τρικ ενώ από ένα γκολ είχαν προσθέσει οι Μανέ και Σαλάχ.
Φυσικά, στα πέντε τελευταία χρόνια, η Λίβερπουλ έχει κι άλλες ιστορικές νίκες όπως το 1-3 στο Μόναχο επί της Μπάγερν ή και μεγάλες σε έκταση νίκες όπως το 1-4 στο Βέλγιο επί της Γκενκ αλλά και περισσότερες επιβλητικές επικρατήσεις εντός έδρας όπως το 0-3 επί της Μάντσεστερ Σίτι, το 0-4 επί της Μπαρσελόνα, το 0-7 επί της Σπαρτάκ Μόσχας αλλά και το 2-5 επί της Ρόμα. fosonline