Σαν σήμερα το 2007: Ο Τάσος Πάντος ως αρχηγός του Ολυμπιακού, σηκώνει το τελευταίο Ελληνικό Σούπερ Καπ

Σαν σήμερα το 2007, ο Ολυμπιακός κατακτά στο Γήπεδο Καραϊσκάκη την Κυπελλούχο τότε ΑΕΛ με 1-0 και κατακτά το τελευταίο Σούπερ Καπ που διεξάχθηκε στην Ελλάδα.
Έτσι, μετά τη σεζόν 1996-1997, ο συγκεκριμένος θεσμός επιστρέφει στην Ελλάδα.
Τεχνικός των Πρωταθλητών ήταν ο Τάκης Λεμονής, ενώ τους "Βυσσινί" καθοδηγούσε ο Γιώργος Δώνης.
Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε ο Κώστας Μήτρογλου στο 39ο λεπτό, όπου με δυνατή κεφαλιά έστειλα την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού, μετά από ασίστ του Σοϊλέδη.
Έτσι ο αρχηγός των "Ερυθρολεύκων", Τάσος Πάντος, σήκωσε το 4ο Σούπερ Καπ στην Ιστορία των Πειραιωτών.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Λεμονής): Σηφάκης, Αρτσούμπι, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Πάντος, Σοϊλέδης (77' Γκαλέτι), Κατσικογιάννης, Μενδρινός, Νούνιες (76' Βασιλογιάννης), Κωνσταντίνου, Μήτρογλου.
ΑΕΛ (Δώνης): Κηπουρός, Κατσιαρός, Φέρστερ, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Ιγκλέσιας (46' Αλεξάνδρου), Μπαχράμης (57' Μουνιόθ), Βεργώνης (46' Κυριακίδης), Κόζλεϊ, Λαμπρόπουλος, Πάρα.

Οι άλλες τρεις φορές που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Σούπερ Καπ:
Για πρώτη φορά τον κατέκτησε το 1980 όπου και ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη διοργάνωση στην Ελλάδα. Το σκορ της αναμέτρησης είχε ανοίξει στο 5' ο Άλστρομ, ο οποίος στο 19' έκανε το 2-0. Ο Μπάκης στο 70' μείωσε για την Καστοριά με τον Ξανθόπουλο ένα λεπτό αργότερα να κάνει το 3-1. Ωστόσο, η Καστοριά ισοφάρισε σε 3-3 με τον Κόπανο και τον Βοϊτσίδη από το 76' μέχρι το 82'. Το γκολ της νίκης για τον Ολυμπιακό πέτυχε ο Κοκολάκης στο 84' γράφοντας το τελικό 4-3.
Το 1987 είχε νικήσει 1-0 τον ΟΦΗ χάρη στο γκολ του Πέτρου Ξανθόπουλου.
Το 1992 είχε επικρατήσει της ΑΕΚ με 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Αλεξανδρής είχε ανοίξει το σκορ στο 31', ο Μπατίστα ισοφάρισε στο 34' κι οι Τσαλουχίδης - Καραπιάλης έδωσαν τη νίκη στους "Ερυθρόλευκους".