ΠΑΣ Γιάννινα: Σοκ με Κόντε, αλλά και απογοήτευση για τους 2 χαμένους βαθμούς

Η εντός έδρας πρεμιέρα του ΠΑΣ Γιάννινα δυστυχώς σημαδεύτηκε από το ίδιο σοκ με την περσινή.
Ο Πέδρο Κόντε σε μία ανύποπτη φάση που κυνηγούσε να κερδίσει την μπάλα από αντίπαλο δυστυχώς τραυματίστηκε σοβαρά με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για χιαστό στο αριστερό του πόδι αυτήν τη φορά.
Εξέλιξη σοκ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που περίμενε φέτος πως και πως την επιστροφή του Ισπανού για να μπορέσει να στηριχτεί στην εκτελεστική του δεινότητα. Δυστυχώς ούτε φέτος θα μπορεί ο κόσμος να τον απολαύσει, κάτι που αυτομάτως γεννά αγωνία για το μέλλον της ομάδας, που πρέπει να κινηθεί τάχιστα να καλύψει αυτό το κενό με μεταγραφή.
Από εκεί και πέρα, το αγωνιστικό αν και περνάει σε δεύτερη μοίρα, δυστυχώς κι αυτό έφερε μια σχετική απογοήτευση, αφού το ισόπαλο 1-1 έφερε νωρίς-νωρίς 2 χαμένους βαθμούς που ο ΠΑΣ θα πρέπει να ψάξει προσεχώς να τους βρει. Και παράλληλα με τους χαμένους βαθμούς, η εμφάνιση δεν ήταν ιδιαίτερα πειστική, παρά μόνο σε κάποια μικρά διαστήματα προς την αρχή και το τέλος του παιχνιδιού.

Αγωνιστικά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Ενδιαφέρον ματς στο α' ημίχρονο, αλλά χωρίς ποιότητα. Απλά υπήρχαν κάποιες καλές στιγμές για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ να μετουσιώνει σε γκολ την πρώτη του καλή στιγμή στο 13', όταν ο Σόρια εκτέλεσε κόρνερ και ο Εραμούσπε με τρομερή κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ!
Είχε προηγηθεί στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του ματς μία ανατροπή του Παμλίδη από τον Κορνέζο, με τον Τσακαλίδη να δείχνει αρχικά πέναλτι, αλλά στη συνέχεια ο κ. Σιδηρόπουλος από το  VAR του ζήτησε να ξαναδεί τη φάση στην οθόνη του γηπέδου κι έτσι ο διαιτητής πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.
Από το γκολ του ΠΑΣ και μετά σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι, η Λαμία προσπάθησε για την ισοφάριση και είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Μπεχαράνο στο 19’ και με τον Κορνέζο στις καθυστερήσεις του α' μέρους, με τον Κιάκο να σώζει πάνω στη γραμμή στην τελευταία περίπτωση.
Ο ΠΑΣ από τη δική του πλευρά έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Ροσέρο στο 37' αλλά επιχειρώντας να πλασάρει τον Σαράνοφ σε φάση τετ α τετ, τον πρόλαβε με σωτήριο τάκλιν ο Σιμόν!

Επικίνδυνη η Λαμία στην επανάληψη

Στο β' μέρος η Λαμία ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να φτάσει στην πλήρη ανατροπή του σκορ.
Πριν έρθει η ισοφάριση, είχαμε τον τραυματισμό του Πριόρ στο 49' ο οποίος πιθανότατα έχει υποστεί διάσειση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Στη φάση αυτή η Λαμία προειδοποίησε ότι θα γίνει επικίνδυνη, αφού σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.
Η συνέχεια για κάποιον ανεξήγητο λόγο έγινε δύσκολη για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το ματς έγινε άναρχο, πολλά λάθη από τις δύο ομάδες, τα οποία όμως έδιναν τη δυνατότητα κάθε φορά στον αντίπαλο να βγαίνει με προϋποθέσεις για γκολ. Ανά πάσα στιγμή φαινόταν ότι το ματς θα φέρει ανατροπές και τελικά η Λαμία ισοφάρισε στο 58′ με τον Σιμόν να σεντράρει και τον Νούνιες να τρυπώνει ανάμεσα στους αμυντικούς, γράφοντας με καρφωτή κεφαλιά το 1-1!
Στο 64' ο ΠΑΣ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία με τον Ριένστρα, καθώς ο Σαράνοφ απέκρουσε στο τετ α τετ και στο 69′ είχαμε το σοκ του τραυματισμού του Κόντε.
Από εκεί και πέρα η Λαμία απείλησε με Τζανδάρη, Τσιλούλη και ξανά δύο φορές με τον Τζανδάρη, στην πρώτη ο παίκτης της Λαμίας αστόχησε σε άδειο τέρμα και στις άλλες δύο τρεις έσωσε ο Σούλης, που έδειξε καλά αντανακλαστικά σε εξ’ επαφής σουτ!
Λόγω των τραυματισμών Πριόρ και Κόντε παίχτηκαν 12 λεπτά καθυστερήσεων. Ο ΠΑΣ σ' αυτά τα λεπτά, συν το τελευταίο 5λεπτο της κανονικής διάρκειας, βγήκε μπροστά με ρίσκο για ένα ακόμα γκολ που θα του έδινε τη νίκη, αλλά δυστυχώς δεν βρήκε την πολύ μεγάλη φάση.
Το 1-1 σίγουρα δεν είναι το ιδανικό για πρεμιέρα, αλλά δεν είναι και καταδικαστικό. Δείχνει όμως ότι η ομάδα θέλει πολλή δουλειά για να αποκτήσει χημεία, αφού ήταν φανερό ότι ακόμα υπάρχουν διαστήματα που οι παίκτες ψάχνονται στο γήπεδο. Όπως επίσης χρειάζεται και εμπειρία για να ελέγχει τον ρυθμό των αγώνων, κάτι που σήμερα έδειξε να της λείπει στο β’ ημίχρονο.
Η συνέχεια την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει τη δύσκολη έξοδο στη Ριζούπολη με την ΑΕΚ, όπου ο ΠΑΣ θα πρέπει να παλέψει για την έκπληξη.
ΠΗΓΗ: super-fm.gr