Είχε θέληση, αλλά θέλει ακόμα χρόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα

Στάθηκε αξιοπρεπέστατα μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», προσπάθησε πολύ, αλλά τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0.
Οι Ηπειρώτες αντιστάθηκαν ως το 57', όταν και δέχτηκαν το πρώτο γκολ, ενώ και μετά το 2-0 πάλι έκαναν προσπάθεια για ένα γκολ. Ωστόσο η διαφορά ποιότητας μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ που τώρα «χτίζεται» ήταν τέτοια που έδιναν την εντύπωση ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η έκπληξη που πήγε να διαγραφεί μετά το πρώτο 45λεπτο.
Τι είχε σήμερα ο Ολυμπιακός; Βασικά είχε έναν "έφηβο" Βαλμπουενά που έκανε όλη τη δουλειά. Από την άλλη ο ΠΑΣ είχε πάρα πολλές τελικές για "Καραϊσκάκης", 9 τον αριθμό, συν ένα γκολ που δεν μέτρησε για οφσάιντ του Λιάσου για μισό βήμα, αλλά η ομάδα του κ. Στάικου δεν είχε καθόλου καλά τελειώματα σήμερα και δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που ίσως άλλαζε τη μορφή του αγώνα.

Δυνατό ξεκίνημα του Ολυμπιακού

Το γήπεδο… έγειρε υπερβολικά στα πρώτα 15-20 λεπτά. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, είχε 3 μεγάλες φάσεις, με κυριότερη το δοκάρι του Χασάν και κατοχή που έφτασε το 78%!
Σταδιακά ο ΠΑΣ ισορρόπησε κάπως το ματς, έκλεισε τους διαδρόμους, "διάβασε" τις καταστάσεις και δεν απειλήθηκε από εκεί και πέρα και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.
Η φάση πάντως που ανησύχησε τους πάντες ήταν στο 31ο λεπτό, όταν οι Χασάν και Παντελάκης συγκρούστηκαν με το κεφάλι, με τον αμυντικό του ΠΑΣ να ζαλίζεται και να μην μπορεί να σταθεί όρθιος. Χρειάστηκε να τον απομακρύνει το φορείο-αμαξίδιο και να μεταφερθεί στη συνέχεια στο νοσοκομείο για αξονική. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξονική είναι καθαρή και θα γυρίσει το βράδυ στο ξενοδοχείο της ομάδας, μιας και αυτή θα επιστρέψει αύριο το πρωί στα Ιωάννινα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Χασάν έτρεξε και φίλησε τον Παντελάκη όπως τον απομάκρυνε το αμαξίδιο από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ και ο κόσμος του Ολυμπιακού χειροκρότησε ιπποτικά. Πολύτιμη και η βοήθεια του γιατρού του Ολυμπιακού του κ. Θέου στον τραυματισμό του παίκτη του ΠΑΣ.
Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε γκολ, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Λιάσος γύρισε παράλληλα την μπάλα, ο Μανωλάς με προβολή έβαλε αυτογκόλ, αλλά ο Λιάσος όταν πήρε την μπάλα ήταν μισό βήμα πιο μπροστά από την άμυνα των γηπεδούχων.

Βρήκε το γκολ που έψαχνε ο Ολυμπιακός

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έκανε αλλαγές και γρήγορα βρήκε το γκολ που ήθελε για να διώξει το άγχος. Στο 57' σε σέντρα του Άβιλα, είχαμε τη διαγώνια κεφαλιά του Βαλμπουενά και το 1-0!
Ο κ. Στάικος πέρασε στο ματς Τζίμα και Παμλίδη, με τον Τζίμα να είναι δραστήριος, να δημιουργεί κάποιες προϋποθέσεις, αλλά δεν έγιναν καλά τελειώματα σε όποια ευκαιρία πήγε να δημιουργηθεί, για να έρθει στο 74' το 2-0. Άλλαξαν γρήγορα την μπάλα οι παίκτες του Ολυμπιακού, ο Ελ Αραμπί βρήκε τον Ραντζέλοβιτς δίπλα από το σημείο του πέναλτι σχεδόν και αυτός με σουτ πέτυχε το 2-0!
Ο ΠΑΣ μετά το 2-0 έκανε την προσπάθειά του να πετύχει το γκολ της τιμής και είχε ως σημαντικότερη ευκαιρία το σουτ του Μπαγκαλιάνη στο 92', με τον Βατσλίκ να σώζει δύσκολα.
Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε δίκαια νικητή τον Ολυμπιακό, αλλά και η εμφάνιση του ΠΑΣ ήταν ένα πρώτο δείγμα μιας ομάδας που έχει ταλέντο. Το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας (Σάββατο, ώρα 20:00) με τη Λαμία θα είναι προφανώς ένα καλύτερο δείγμα για το που βρίσκεται η ομάδα για την περίοδο που διανύουμε, αφού ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο έτοιμος και είχε ήδη 5 επίσημα παιχνίδια στα πόδια του.
ΠΗΓΗ: super-fm.gr