Ισόπαλος 2-2 ο ΠΑΣ με την Καρμιώτισσα

Το τελευταίο του φιλικό παιχνίδι έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με το τελικό 2-2 με την Καρμιώτισσα της Κύπρου να ικανοποιεί όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, αφού η ομάδα δείχνει να έχει το γκολ, αλλά η άμυνα προβληματίζει, αφού κάποια μικρά μπλακ άουτ είναι ικανά να χαρίσουν πολύ εύκολα γκολ στον αντίπαλο.
Το φιλικό ματς είχε πολύ ωραίο ρυθμό για τουλάχιστον 60 λεπτά, με τον ΠΑΣ να έχει ωραίους συνδυασμούς και να φτιάχνει ευκαιρίες, αλλά και να έχει κάποια αμυντικά κενά, που ειδικά με την άμυνα ψηλά η Καρμιώτισσα τα εκμεταλλευόταν κι έτσι πέτυχε και τα δύο γκολ της, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που τα έβγαλε σε ροή παιχνιδιού.
Ο ΠΑΣ πάτησε πιο δυνατά στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά και αφού προειδοποίησε στο 2’ με τον Μπιλμπάο, σκόραρε στο 7’ με τον Λιάσο που έγινε αποδέκτης σέντρας του Κιάκου και κακής απομάκρυνσης της κυπριακής άμυνας.
Ο ΠΑΣ όμως αμυντικά δυσκολεύτηκε με το μαρκάρισμα του Καλτσά, που στο 20’ έφυγε στην πλάτη της άμυνας ολόμόναχος, διήνυσε 25 μέτρα, πλάσαρε δυνατά τον Πριόρ και ισοφάρισε σε 1-1.
Ο ΠΑΣ έχασε ευκαιρίες με τον Σόρια να ξαναμπεί μπροστά στο σκορ, αλλά στο 30’ η κεφαλιά ψαράκι του Ισπανού οδήγησε σε ενστικτώδη απόκρουση τον Νόομπλαχ, η μπάλα στρώθηκε στον Μορέιρα, που στόπαρε με το στήθος και σούταρε κάνοντας το 2-1.
Ο ΠΑΣ ήλεγξε το ματς ως τη λήξη του ημιχρόνου και ως το 60’ περίπου. Μετά οι αλλαγές έριξαν κάπως τον ρυθμό και την ένταση του παιχνιδιού, δίνοντας τελικά την ευκαιρία στην Καρμιώτισσα να ισοφαρίσει στο 74’ σε 2-2 με τον Χατζηβασίλη να δέχεται τον γέμισμα του Ελ Αλουί, η άμυνα ήταν και πάλι ξεχασμένη ψηλά και ο φορ της κυπριακής ομάδας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πρόλαβε στην έξοδο τον Πριόρ κάνοντας το 2-2.
Στα τελευταία 10 λεπτά ο ΠΑΣ έβγαλε ενέργεια με τις προωθήσεις του Ποζνάνσκι και την παρουσία του Τζίμα στα άκρα, χάθηκαν ευκαιρίες και στο 92’ ο Παντελάκης είχε κι αυτός κεφαλιά από κοντά σε φάουλ του Τζίμα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Σε γενικές γραμμές οι 400 φίλοι του ΠΑΣ χειροκρότησαν την ομάδα και τους άρεσε το επιθετικό παιχνίδι, αλλά αμυντικά σίγουρα η ομάδα θέλει βελτίωση.
ΠΗΓΗ: super-fm.gr