Μέχο Κόντρο: «Η επιλογή μου από τον Κρόιφ για να παίξω στην Μπαρσελόνα, είναι η μεγαλύτερη νίκη μου στο ποδόσφαιρο»

Για την θητεία του στην Μπαρσελόνα μίλησε ο Μέχο Κόντρο.
Ο Βόσνιος πρώην φορ των Καταλανών και πρώην προπονητής της Εθνικής Βοσνίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ν1 της πατρίδας του, αναφέρθηκε στην καριέρα του, αλλά και στην περίοδο που φόρεσε την φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης.
Θυμίζουμε ότι ο Κόντρο έχει μείνει στην Ιστορία για τα 2 γκολ που πέτυχε στο Κλάσικο εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στο 3-0 της σεζόν 1995-1996.
Επίσης έχει αγωνιστεί στην Σοσιεδάδ, στην Τενερίφη και στην Βελέζ Μόσταρ, ενώ την περασμένη σεζόν ήταν προπονητής της Λοζάνης στην Ελβετία.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Η επιλογή μου από τον Κρόιφ για να παίξω στην Μπαρσελόνα, είναι η μεγαλύτερη νίκη μου στο ποδόσφαιρο. Χάρηκα πάρα πολύ στο κάλεσμα του Γιόχαν Κρόιφ. Τον παρακολουθούσα από 7 χρονών και τον αγάπησα. Ήταν το είδωλό μου. Θυμάμαι το συναίσθημα - γι' αυτό άξιζε να παίξεις ποδόσφαιρο.
Η Μπαρσελόνα είναι οργάνωση και ταλέντο. Ο Κρόιφ άλλαξε τη φιλοσοφία του παιχνιδιού της Μπαρσελόνα. Εδώ ξεκινά η χρυσή περίοδος της Μπαρσελόνα. Οι άλλοι που ήρθαν έχτιζαν πάνω του. Το προφίλ των παικτών της Μπαρσελόνα είναι ένα ιδιαίτερο προφίλ, δεν μπορούν όλοι να παίξουν για την Μπαρσελόνα».

Ο Κόντρο είναι ένας από τους βετεράνους της Μπαρσελόνα που μας είχε παραχωρήσει συνέντευξη (δείτε εδώ) όταν επισκέφθηκαν τα Ιωάννινα για το φιλικό με τους αντίστοιχους του ΠΑΣ Γιάννινα, για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.