Αναστόπουλος: «Έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Μαρτίνς»

Για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Αναστόπουλος που τόνισε την εμπιστοσύνη του στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ σημείωσε πως ο Μαρτίνς θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.
Ο πολύπειρος προπονητής και παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών εξήγησε πως ο ισχυρός άνδρας των «Ερυθρολεύκων» έχει αποδείξει ότι όταν κάτι δεν πάει καλά, τα αλλάζει όλα. Επίσης, υπογράμμισε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ενόψει των αγώνων με τη Σλόβαν.

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στον Μπάμπη Χριστόγλου για:

-το πώς έφτασε ο Ολυμπιακός σ' αυτήν την κατάσταση:
«Εάν κάτσουμε και αναλύσουμε το παρελθόν, δεν θα υπάρχει παρόν. Έχω μάθει να κοιτάω πάντα το μπροστά. Ο κ. Μαρινάκης έχει αποδείξει ότι όταν κάτι δεν πάει καλά, τα αλλάζει όλα και πάει από την αρχή. Το έχει ξανακάνει, το 2010 και το 2018 (όπου έφερε Μαρτίνς και παίκτες). Ακούω ότι όταν ο Ολυμπιακός φέρνει βαθμούς είναι ο Μαρτίνς. Όταν δεν τα πάει καλά φορτώνονται τα πάντα στη διοίκηση. Το όνομά του ο Μαρτίνς το έφτιαξε στον Ολυμπιακό. Ο Μάρτινς έκλεισε τον κύκλο του. Επειδή οφείλει τα πάντα στον Ολυμπιακό, κανονικά θα έπρεπε να έχει θέσει την παραίτησή του. Μερικοί σκοπίμως κάνουν αναφορές περί μεταγραφών. Ένας πρόεδρος ευθύνεται όταν ο προπονητής τού ζητάει παίκτες και δεν του παίρνει. Όσους ζήτησε ο Μαρτίνς -στο πλαίσιο που μπορεί να πληρώσει ο Ολυμπιακός- τους πήρε ο Μαρινάκης. Το… συστηματάκι έτσι είναι εδώ. Ότι ο Ολυμπιακός έχει φέρει βαθμούς στην Ευρώπη τονίζεται πουθενά;»

-το ποια είναι η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό:
«Δεν έχει χαθεί τίποτα. Το Europa League είναι θεσμός με πολύ δυνατές ομάδες. Έχει πολύ μεγάλη αξία. Σημασία έχει το πώς θα είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός για την Τετάρτη. Η διοίκηση και ο κ. Μαρινάκης ξέρει τι πρέπει να κάνει για να παρουσιαστεί έτοιμος ο Ολυμπιακός. Δεν έχει χαθεί τίποτα. Και όταν έπαιζα εγώ, αυτό λειτουργούσε υπέρ του Ολυμπιακού και παρουσιαζόσουν πιο δυνατός και έτοιμος».

-το τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός:
«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μπούμε σ' αυτήν τη διαδικασία. Ήδη γίνονται κάποιες κινήσεις. Ο Χουάνγκ για παράδειγμα είναι καλός παίκτης, θα δούμε και τον Λάιντνερ. Ο Μαρτίνς εξαφάνισε τον Κούτρη. Πού είναι ο Κούτρης; Έκανε και λάθη ο Μαρτίνς. Είχε και επιτυχίες. Ο κ. Μαρινάκης του είχε δώσει όλα τα εχέγγυα. Φτάσαμε στο σημείο η δύναμη του Ολυμπιακού που ήταν η άμυνά του, να δέχεται γκολ συνέχεια. Ποιος φταίει γι' αυτό; Η διοίκηση ή εσύ που γυμνάζεις;»

-το εάν πιστεύει ότι μπορεί να περάσει ο Ολυμπιακός:
«Βεβαίως. Πάντα μια αλλαγή έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Όταν ένας παίκτης ξέρει ότι ο νέος προπονητής είναι στον πάγκο ή στην εξέδρα, πάντα δίνει το κάτι παραπάνω. Εγώ είμαι σίγουρος ότι την Πέμπτη θα έχει διαφορετική εικόνα. Δεν λέω για το αποτέλεσμα».

-το ποιον εκ των Ελ Αραμπί ή Τικίνιο θα προτιμούσε εκείνος για την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού:
«Εάν λάβω υπόψη μου κάποια δημοσιεύματα που λένε ότι ο Τικίνιο θα αποχωρήσει, δεν βάζεις κάποιον παίκτη που θα αποχωρήσει. Είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού. Ο σκόρερ του Ολυμπιακού δεν χρειάζεται μόνο να ανοίγει διαδρόμους, να σπάει μπάλα κτλ., πρέπει να σκοράρει. Ο Ελ Αραμπί το κάνει».

-το εάν είναι αισιόδοξος είναι για το ματς της Πέμπτης:
«Εκ φύσεως».

-το εάν θα ξαναβρεί τον δρόμο του ο Ολυμπιακός:
«Να είστε 100% σίγουροι».