Κανένας Άγγλος προπονητής δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ!

Από το 1992 μέχρι και σήμερα έχει βγει ένα απίθανο στατιστικό, κατά το οποίο κανένας Άγγλος προπονητής δεν έχει κατακτήσει τη Πρέμιερ Λιγκ!
Ένα ενδιαφέρον στατιστικό έχει βγει, κατά το οποίο στην Ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (από το 1992 μέχρι σήμερα), κανένας Άγγλος προπονητής δεν την έχει κατακτήσει. Συγκεκριμένα προπονητές εφτά διαφορετικών εθνικοτήτων έχουν καταφέρει να τερματίσουν στη πρώτη θέση της βαθμολογίας στο τέλος της χρονιάς.
Στη πρώτη θέση είναι η Σκωτία (14 κατακτήσεις) με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ως τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει 13 κατακτήσεις και τον Σερ Κένι Νταλγκλίς (Μπλάκμπερν) να συμπληρώνει το 14ο. Στη δεύτερη με τέσσερις κατακτήσεις είναι η Ιταλία και η Ισπανία. Η Ιταλία μάλιστα έχει τέσσερις διαφορετικούς προπονητές, τον Αντόνιο Κόντε και τον Κάρλο Αντσελότι με τη Τσέλσι, τον Κλαούντιο Ρανιέρι με τη Λέστερ και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι με τη Μάντσεστερ Σίτυ.
Στην Ισπανία από την άλλη το μονοπώλιο το έχει ο Πεπ Γκουαρδιόλα με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος από το 2018 μέχρι σήμερα έχει τέσσερα στα πέντε πρωταθλήματα. Τη τρίτη θέση επίσης τη μοιράζονται η Γαλλία και η Πορτογαλία. Ο Αρσέν Βενγκέρ με την Άρσεναλ έχει τρεις κατακτήσεις, ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει τις ίδιες με τη Τσέλσι.
Τέλος, από ένα έχει η Γερμανία και η Χιλή με τον Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ) και τον Μανουέλ Πελεγκρίνι με τη Μάντσεστερ Σίτι να κλείνουν τους προπονητές που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Κανένας Άγγλος τεχνικός όμως δεν το έχει κατακτήσει, με τον Κέβιν Κίγκαν το 1996 να φτάνει κοντά ως προπονητής της Νιουκάσλ, όπου είχε τερματίσει δεύτερος τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
ΠΗΓΗ: eyap.gr