Ο Μέσι έγινε ο δεύτερος στην Ιστορία που φτάνει τα 40 τρόπαια!

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε Ιστορία στο Γουέμπλεϊ αφού με την επικράτηση της Αργεντινής επί της Ιταλίας έγινε μόλις ο δεύτερος στην Ιστορία του ποδοσφαίρου που φτάνει τα 40 τρόπαια σε επαγγελματικό επίπεδο, έχοντας μπροστά του μόνο τον Ντάνι Άλβες.
Μέσι ο αρχοντικός! Το "Finalissima" που έλαβε χώρα στο Γουέμπλεϊ βρήκε την Αργεντινή να θριαμβεύει με 3-0 επί της Ιταλίας και τον Λιονέλ Μέσι να αναδεικνύεται ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής, όντας ο ηγέτης της "Αλμπισελέστε" και παίρνοντας στο φινάλε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.
Το πιο εντυπωσιακό γεγονός ωστόσο όσον αφορά στον σούπερ σταρ της Παρί Σεν-Ζερμέν έχει να κάνει με το ότι έφτασε τα 40 τρόπαια στην επαγγελματική καριέρα του, με τον "Pulga" να έχει να επιδείξει 35 τίτλους με την Μπαρτσελόνα, 1 με την Παρί ΣΖ, 2 με την Εθνική Ανδρών της Αργεντινής, 1 με την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής και 1 με την Αργεντινή Κ-20.
Έγινε δε μόλις ο 2ος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς που φτάνει σε αυτό το ασύλληπτο νούμερο κατάκτησης τίτλων, με τον Ντάνι Άλβες να είναι στην κορυφή με 43 τίτλους και τους Αντρές Ινιέστα (37), Μάξουελ (37) και Ράιαν Γκιγκς (36) να συμπληρώνουν την πεντάδα.
ΠΗΓΗ: sport24.gr