Ο Πέτρος Μαρινάκης για τον «συγκάτοικο» στη Σεβίλλη, Ματίας Αλμέιδα και το γεύμα στο σπίτι του Σιμεόνε

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Πέτρος Μαρινάκης.
Ο βετεράνος άσος της Εθνικής, της Σεβίλλης, του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ, μίλησε στο sdna για τον νέο προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, και για την κοινή του συνύπαρξη στην ομάδα της Ανδαλουσίας.
Τη σεζόν 1996-1997 που αγωνιζόταν μαζί στη Σεβίλλη ήταν και συγκάτοικοι, καθώς έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο στις αποστολές. Ο Μαρινάκης ξετύλιξε το…κουβάρι των αναμνήσεων και σκιαγράφησε το προφίλ του νέου προπονητή της ΑΕΚ και βετεράνου της Εθνικής Αργεντινής, της Ίντερ, της Λάτσιο, της Πάρμα, της Ρίβερ Πλέιτ και της Σεβίλλης. Συμπαίκτης τους επίσης ήταν και ο Βασίλης Τσιάρτας.
Η κοινή τους πορεία και συγκατοίκηση Αλμέιδα-Μαρινάκη κράτησε ένα χρόνο και το καλοκαίρι του 1997 χώρισαν οι δρόμοι τους, με τον Αργεντινό άσο να μετακομίζει στην Ιταλία για λογαριασμό της Λάτσιο και τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να επαναπατρίζεται και να φορά ξανά τη φανέλα του ΟΦΗ.

«Θυμάμαι πως ήταν ένας φοβερός μαχητής και winner ποδοσφαιριστής. Του άρεσε τρομερά το ποδόσφαιρο και δεν ήθελε να χάνει ποτέ.
Είχε τρομερά καλές σχέσεις με τον Ντιέγκο Σιμεόνε και μάλιστα τον είχαμε επισκεφτεί παρέα στο σπίτι του στη Μαδρίτη και φάγαμε όλοι μαζί την περίοδο όπου ο Σιμεόνε έπαιζε στην Ατλέτικο. Ο Αλμέιδα έχει Λατινοαμερικάνικο εκρηκτικό ταμπεραμέντο.
Ήταν ένας φοβερός άνθρωπος και πολύ ευχάριστος τύπος που σεβόταν όλους τους συμπαίκτες του.
Χωρίς να είμαι σε θέση να γνωρίζω τον τρόπο που συμπεριφέρεται ως προπονητής, θεωρώ πως δεν θα έχει αλλάξει ο χαρακτήρας του».

- Για την συγκατοίκησή τους στο ίδιο δωμάτιο στα ξενοδοχεία όπου συγκεντρωνόταν η Σεβίλλη πριν από τα παιχνίδια:
«Από την πρώτη ημέρα κολλήσαμε μαζί και μέναμε στο ίδιο δωμάτιο, κάνοντας πολύ καλή παρέα. Αυτός μου το πρότεινε και εγώ δέχτηκα χωρίς δεύτερη κουβέντα».

«Μπορεί να μην διαθέτει ευρωπαϊκές παραστάσεις ως προπονητής, ωστόσο έπαιξε σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και σε μεγάλες ομάδες όπως η Σεβίλλη, η Λάτσιο, η Πάρμα και η Ίντερ.
Ως προπονητής δούλεψε σε Αργεντινή, Μεξικό και ΗΠΑ και σε δυνατά πρωταθλήματα. Στο ποδόσφαιρο κάθε απόφαση εμπεριέχει ένα ρίσκο, είτε πρόκειται για επιλογή προπονητή, είτε για ποδοσφαιριστή.
Σε κάθε περίπτωση όμως τον προπονητή πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να του δίνουμε τον χρόνο του και να τον αφήνουμε να δουλέψει. Όποιος κι αν είναι αυτός, όπως κι αν λέγεται.
Ο Αλμέιδα σίγουρα θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να παρουσιάσει τη δουλειά του, όπως συμβαίνει και με τους Λατίνους παίκτες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη».  

- Για την μεταξύ τους επικοινωνία το 2004 με αφορμή τις συζητήσεις που είχε με τον Ολυμπιακό και την τελευταία (χρονικά) επαφή τους:
«Το 2004 ο Αλμέιδα βρέθηκε σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό κι είχε επικοινωνήσει μαζί μου. Τότε του είπα πως αξίζει να έρθει στην Ελλάδα, κάτι που τελικώς δεν συνέβη.
Τελευταία φορά μίλησα μαζί του πριν από πέντε χρόνια. Θα χαρώ πολύ να τον δω στην Ελλάδα και να θυμηθούμε τα παλιά».