Ρικ Πάρι: "Επέκταση του Τσάμπιονς Λιγκ θα οδηγήσει σε κατάρρευση του Λιγκ Καπ Αγγλίας"

Την ανησυχία του ότι ενδεχόμενη επέκταση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα οδηγήσει σε κατάρρευση του θεσμού του Λιγκ Καπ Αγγλίας, εξέφρασε ο Ρικ Πάρι.
Ο Πρόεδρος της Αγγλικής Λίγκας και πρώην Γενικός Αρχηγός της Λίβερπουλ και Πρωταθλητής Ευρώπης του 2005, σε συνέντευξή του στην Telegraph, προειδοποίησε ότι κάθε ομάδα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα παίζει δέκα παιχνίδια αντί για έξι και αυτό θα οδηγήσει τελικά σε αναγκαστικές αλλαγές και στο Λιγκ Καπ.
Μίλησε επίσης για τη σημασία του θεσμού, λέγοντας ότι τα έσοδα των συλλόγων από την τηλεόραση είναι 100 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, ποσό που θα χανόταν αν το τουρνουά καταργηθεί.
Και συνέχισε λέγοντας: «Μόνο οκτώ παιχνίδια, αλλά κατανεμημένα σε δέκα ημερομηνίες, πραγματικά δεν μας βοηθά. Φυσικά θα έχει αντίκτυπο στο Λιγκ Καπ. Είναι άσκοπο να προσποιείται κανείς ότι δεν θα γίνει.
Το να προτείνουμε ότι θα συνεχίσουμε χωρίς καμία αλλαγή δεν είναι ρεαλιστικό. Ομοίως, το να πούμε ότι αυτό είναι τώρα η κατάρρευση του Λιγκ Καπ είναι πολύ μακριά προς την άλλη κατεύθυνση σε αυτή τη φάση. Θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα; Ναι, φυσικά και θα μπορούσε.
Ειλικρινά, ίσως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το δυσάρεστο, αλλά είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την EFL. Είναι σχεδόν το ήμισυ των εσόδων μας από τα ΜΜΕ και, επομένως, μιλάμε για έσοδα 100 εκατομμυρίων λιρών από τα τηλεοπτικά έσοδα των συλλόγων μας. Είναι ένα πολύ πολύτιμο μέρος των εσόδων.
Φέτος είχαμε έναν τελικό (Λίβερπουλ-Τσέλσι) που κόβει την ανάσα με έναν ανταγωνισμό που λαμβάνεται εξαιρετικά σοβαρά υπόψη από δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης, ο οποίος ήταν εξαιρετικός από την άποψή μας. Αλλά ξέρουμε επίσης ότι η ΟΥΕΦΑ δεν αγαπά τα Λιγκ Καπ. Είμαστε πλέον μοναδικοί».