Πήγε να κάνει πλάκα στον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ, αλλά ο Καραντώνης δεν σήκωνε… αστεία

Μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” βρέθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο διαιτητής Καραντώνης είχε διαφορετική άποψη και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του από το 80′ και μετά που ο ΠΑΣ μετέτρεψε το 2-0 σε 2-2, να φέρει τους γηπεδούχους στην περιοχή του Λοντίγκιν.
Κι αφού ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να πετύχει και τρίτο γκολ, αποφάσισε να του δώσει και έξτρα 2λεπτο στο έξτρα 6λεπτο που είχε αρχικά υποδείξει, με τον Ρόνι Λόπες να “λυτρώνει” τελικά τον Ολυμπιακό με μία απίθανη βολίδα στο 98′!
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι απλά τα πράγματα. Και να μπορείς να κάνεις την έκπληξη δεν θα σε αφήσουν. Αυτό είχε διαφανεί από τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών ότι όλα τα “σπόρια” θα πήγαιναν στον γηπεδούχο. Άλλωστε είναι κάτι που το θεωρούμε φυσιολογικό στην Ελλάδα, όχι όμως στο εξωτερικό, αναγκάζοντας ακόμα και τον Ηρακλή Μεταξά να μιλήσει στις δηλώσεις του για περίεργα πράγματα που βλέπει στο ελληνικό ποδόσφαιρο!
Από εκεί και πέρα, για τον ΠΑΣ ήταν ένα ακόμα παιχνίδι που έδειξε, ότι αφενός η παρουσία του στα playoffs δεν ήταν τυχαία και αφετέρου ότι αντιμετωπίζει όλες τις ομάδες με την ίδια διάθεση και με τον ίδιο ζήλο. Μάλιστα σήμερα κατάφερε να κάνει ένα εντυπωσιακό come back! Από 2-0 κατάφερε να γυρίσει το ματς σε 2-2, ενώ είχε και 2 πολύ μεγάλες ευκαιρίες, η μία τετ α τετ του Γκαρντάβσκι στο 2-1 και άλλη μία μετά το 2-2, όπου ο Γκαρντάβσκι δυσκολεύτηκε να αποφασίσει τι θα κάνει μπαίνοντας στην περιοχή και έχοντας την επιλογή είτε να σουτάρει είτε να πασάρει γρηγορότερα. Και φυσικά υπήρξαν και 1-2 ακόμα προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις, αλλά έλειψε κι εκεί μία πιο γρήγορη απόφαση και μία καλύτερη πάσα.
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με το γρήγορο γκολ που είχε ζητήσει ο Μαρτίνς. Ο Ροντρίγκες έκανε το σουτ έξω από την περιοχή που κόντραρε και άλλαξε πορεία, με τον Ελ Αραμπί να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα αντίθετα με την πορεία του σώματος του Λοντίγκιν για το 1-0.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός φλυάρησε με πολλά άστοχα σουτ που δεν ανησυχούσαν τον Λοντίγκιν, αφού μόνο στη στατιστική ανέβαζαν τις τελικές των γηπεδούχων.
Ωστόσο, ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 43ο λεπτό μετά την κάθετη του Μασούρα που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Καραχάλιου στη μεσαία γραμμή, με τρομερό κεραυνό στην κίνηση “εκτέλεσε” τον Λοντίγκιν για το 2-0.
Ο Ολυμπιακός φαινόταν να “καθαρίζει” το ματς, αλλά στο 45+3′ ο ΠΑΣ έκανε αντεπίθεση δουλεμένη στην προπόνηση! Ο Στάνκο έβγαλε την κάθετη στον Γκαρντάβσκι που έπαιξε το 1-2 με τον Πίρσμαν, ο Γερμανοπολωνός έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Περέα με φανταστικό σουτ στο “παραθυράκι” του Βατσλίκ μείωσε σε 2-1! Ήταν το 10ο γκολ του Κολομβιανού φέτος και 4ο στα playoffs, γεγονός που “τσιμπάει” κι άλλο την τιμή του στη μεταγραφική αγορά!
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός θέλησε να τελειώσει το ματς, αλλά δεν το κατάφερε. “Φώναξε” για πέναλτι στο 57’ όταν το γύρισμα του Ρέαμπτσουκ βρήκε στο χέρι του Εραμούσπε, η φάση ελέγχθηκε στο VAR και αποφασίστηκε πως δεν υπήρχε παράβαση-πέναλτι.
Τέσσερα λεπτά αργότερα οι "Ερυθρόλευκοι" σκόραραν με κοντινό πλασέ του Ροντρίγκες που πήρε το ριμπάουντ από την επέμβαση του Λοντίγκιν στο σουτ του Καρβάλιο, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε σωστά καθώς ο Ελ Αραμπί που είχε συμμετοχή στη φάση ήταν εκτεθειμένος.
Μετά το 75′ ο ΠΑΣ το πίστεψε, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 5λεπτο ισοφάρισε σε 2-2! Στο 80′ βαθιά σέντρα του Στάνκο, προβολή του Σνάιντερ στο 2ο δοκάρι και γκολ για τον ΠΑΣ που “πάγωσε” το “Γ. Καραϊσκάκης”!
Στα τελευταία λεπτά ο Μαρτίνς έκανε φουλ επιθετικές αλλαγές, ο Καραντώνης άρχισε να σφυρίζει με το παραμικρό και να δείχνει κατά φαντασίαν φάουλ, για να φτάσουμε στο 98′ για ανεξήγητο λόγο όπου το ματς συνεχιζόταν πέραν του 96′ κι εκεί σ’ ένα γέμισμα που η μπάλα δεν έφυγε μακριά από τον Πίρσμαν, ο Ρόνι Λόπες έπιασε έναν απίστευτο κεραυνό και έκανε το 3-2, “λυτρώνοντας” τους γηπεδούχους. Ο Πίρσμαν ζήτησε φάουλ στο διώξιμο που έκανε, αλλά δεν δόθηκε κάτι. Το ματς ολοκληρώθηκε με πολύ έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΣ, ενώ έξαλλος ήταν ο Περέα, που μπήκαν να τον συγκρατήσουν οι πάντες από τον πάγκο.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς / 4-2-3-1): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Βρουσάι, Μπουχαλάκης (56′ Μ. Καμαρά), Εμβιλά (82′ Κούντε), Μασούρας (73′ Λόπες), Καρβάλιο (83′ Τικίνιο), Ροντρίγκες (83′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς / 4-4-1-1): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Λιάσος (38′ Σάλιακας), Στάνκο, Καραχάλιος, Σνάιντερ (85′ Οικονομόπουλος), Γκαρνάντβσκι, Ντομίνγκεθ (62′ Λώλης), Περέα.
ΠΗΓΗ: super-fm.gr