Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι

Αδιανόητο φινάλε είχε κούρσα της Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Σίτι στέφθηκε Πρωταθλήτρια, επιστρέφοντας από την κόλαση κόντρα στην Άστον Βίλα μέσα σε πέντε λεπτά. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ προηγήθηκε με δύο γκολ των Κας και Φελίπε Κοουτίνιο, όμως ο Γκιντογάν αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τους γηπεδούχους, πέτυχε δύο γκολ και σε συνδυασμό με το γκολ του Ρόδρι, χάρισε τη νίκη στους "Πολίτες" με 3-2.
Σπουδαίο παιχνίδι έκανε και ο Ζιντσένκο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή των πολιτών.
Η Λίβερπουλ έκανε το καθήκον της, νικώντας τη Γουλβς με 3-1. Οι "Λύκοι" μπήκαν δυνατά και βρήκαν δίχτυα με τον Πέδρο Νέτο στο τρίτο λεπτό. Ο Μανέ απάντησε άμεσα στο 24ο λεπτό και στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 84' και τον Άντριου Ρόμπερτσον στο 89', τα οποία δεν ήταν αρκετά για να της χαρίσουν τον τίτλο.
Το παιχνίδι στο Έτιχαντ ήταν παγωμένο στα πρώτα λεπτά. Οι πολίτες ήταν εμφανώς αγχωμένοι, ενώ η Άστον Βίλα έπαιζε απαλλαγμένη από το άγχος, μιας και δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο.
Οι "Χωριάτες" πήραν το κεφάλι στο σκορ με τον Μάτι Κας στο 37'. Ο Λούκας Ντιν έκανε μια σέντρα από τα αριστερά και ο Άγγλος μπακ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.
Η Άστον Βίλα πάγωσε για μια ακόμα φορά το Έτιχαντ. Έπειτα από βολέ του Όλσεν, ο Όλι Γουότκινς με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κουτίνιο. Αυτός με μια υπέροχη ατομική ενέργεια εκτέλεσε τον Έντερσον για το 0-2.
Η Μάντσεστερ Σίτι φάνηκε προσωρινά να τα παρατάει, ωστόσο ξύπνησε με τον γκολ του Γκιντογάν στο 76'. Ο Στέρλινγκ έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και ο Γερμανός χαφ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Δύο λεπτά μετά ο Ζιντσένκο είδε τον αμαρκάριστο Ρόδρι έξω από την περιοχή και αυτός με ωραίο πλασέ εκτέλεσε τον Όλσεν στη δεξιά γωνιά του. Την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Γκιντογάν στο 81', έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Ντε Μπρόινε, ολοκληρώνοντας την ανατροπή που θύμισε εκείνη του 2012.
Η Λίβερπουλ πάγωσε μόλις στο τρίτο λεπτό και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Οι "Λύκοι" πανηγύριζαν γιατί ο Νέτο μόλις είχε σκοράρει προ κενής εστίας, έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Χιμένες.
Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πήραν αμέσως τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν να πετύχουν την ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισαν με τον Μανέ στο 24ο λεπτό. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας των "Λύκων", έπειτα από εκπληκτικό τακουνάκι του Τιάγκο Αλκάνταρα και εκτέλεσε τον Ζοζέ Σα στην κλειστή του γωνία.
Ο Μανέ πέτυχε ένα ακόμα γκολ στο 50ο λεπτό, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η Λίβερπουλ έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 84ο λεπτό, αλλά εκείνη την ώρα ήδη η Σίτι είχε πετύχει την ανατροπή. Τα γκολ των Μοχάμεντ Σαλάχ στο 84ο λεπτό και του Ρόμπερτσον στο 89' σφράγισαν τη νίκη για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία έμεινε στη δεύτερη θέση, παρά την πρωταθληματική συγκομιδή βαθμών που έκανε. απόδοση από sport24