Το πάθος έδωσε έναν ακόμα βαθμό στον ΠΑΣ Γιάννινα

Πόντο-πόντο πηγαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ, καθώς κράτησε στο μηδέν και τον Παναθηναϊκό και πρόσθεσε έναν ακόμα βαθμό ανεβαίνοντας στους 43, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό πλέον να τον βάλει σε τροχιά διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, καθώς παραμένει ακόμα μακριά από την 4άδα και χρειάζεται και νίκες.
Καλύτερος σήμερα ο Παναθηναϊκός, με μεγάλη κατοχή μπάλας και αρκετές ευκαιρίες, κυρίως στο α’ ημίχρονο, που οι πλαγιοκοπήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αναγκάζεται η ομάδα του κ. Μεταξά να διαχειρίζεται φάσεις με την μπάλα μέσα στην περιοχή της.
Αντιθέτως στην επανάληψη ο ΠΑΣ «διάβασε» λίγο καλύτερα το παιχνίδι του αντιπάλου του, τον περιόρισε, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε μια μεγάλη ευκαιρία με την Αϊτορ.
Σημείο κλειδί του αγώνα ήταν η αποβολή του Χουάνκαρ στο 80’ με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στο πρόσωπο του Περέα. Μία αποβολή για την οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Παναθηναϊκός, αλλά η επαφή υπήρξε, το αν ήταν ηθελημένη ή όχι, φαίνεται ότι προφανώς και ότι το VAR δεν υπέδειξε κάτι διαφορετικό.
Στο αγωνιστικό μέρος, οι φιλοξενούμενοι είχαν την τεράστια ευκαιρία στο σουτ του Μαουρίσιο που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν στο 31’, ενώ έφτασαν κοντά στο γκολ τόσο στο 23’ μετά από συνεργασία των Χουάνκαρ-Αϊτόρ και σουτ του τελευταίου στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, όσο και στο 36’ σε φαλτσαριστό πλασέ με φάλτσο του Βέλεθ που πέρασε άουτ.
Ο ΠΑΣ είχε καλό σουτ του Πίρσμαν στο 45′, το οποίο μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ μπήκε με σκοπό να κρατήσει λίγο περισσότερο την μπάλα στα πόδια του για να αποφύγει αυτή την ασφυκτική πίεση του Παναθηναϊκού και ως ένα βαθμό το κατάφερε, αφού το “τριφύλλι” είχε πολύ λιγότερες ευκαιρίες. Ωστόσο, στο 62′ με τον Αϊτόρ να αστοχεί από τη μικρή περιοχή μετά από ωραία σέντρα του Κώτσιρα, έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε να κουράζεται, ο ΠΑΣ τον κρατούσε πιο εύκολα μακριά από την περιοχή του, ενώ προσπάθησε να απειλήσει και σε 1-2 περιπτώσεις, αλλά μια κεφαλιά του Σάλιακα έφυγε άουτ.
Στο 80′ είχαμε την αποβολή του Χουάνκαρ και στο 89’ σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ο Καραχάλιος πρόλαβε σωτήρια το σουτ του Χατζηγιοβάνη που είχε μπει στην περιοχή από κάθετη πάσα του Βιτάλ, στην τελευταία υποσχόμενη ευκαιρία του ματς.
Τη Μεγάλη Δευτέρα η συνέχεια για τον ΠΑΣ όπου υποδέχεται την ΑΕΚ και θέλει μόνο νίκη, απέναντι σε μία ΑΕΚ που ηττήθηκε εντός έδρας από τον Άρη και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ (90’+6′ Λιάσος), Στάνκο, Καραχάλιος, Γκαρντάβσκι, Μορέιρα (56′ Λώλης), Περέα (89′ Παντελάκης).
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο (76′ Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (79′ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (76′ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (85′ Σάντσες).
ΠΗΓΗ: super-fm.gr